Skvělé obsazení a úchvatná akce. Představitel Luka Skywalkera je nadšený z nových Star Wars

Marie Dostálová
20. 12. 2016 7:30
Další díl ságy Star Wars si herec Mark Hamill velmi pochvaluje. Snímku se daří dobře i kasovně. Rogue One za první víkend celosvětově utržil téměř 300 milionů dolarů.
Hamill
Hamill | Foto: Reuters

Mark Hamill, známý jako představitel Luka Skywalkera, je z nového dílu Hvězdných válek Rogue One: Star Wars Story nadšen.

Na svém twitterovém účtu uvedl: "Skvělé obsazení, úchvatná akce, nonstop napětí, které vás pohltí od prvního záběru a nepustí. Nejenom skvělý Star Wars film, ale skvělý film. TEČKA!"

Následoval další tweet, ve kterém psal, že film výborně prohlubuje a rozšiřuje Star Wars universum a zároveň snímek funguje samostatně. Nadšenou reakci doprovodil hashtagem "triumf".

Rekordní tržby

Snímek o premiérovém víkendu celosvětově utržil 290 milionů dolarů. V USA činí tržby za první víkend 155 milionů dolarů, což znamená druhý nejlepší start v prosinci vůbec.

První příčku drží sedmá epizoda s názvem Síla se probouzí, která měla premiéru loni a utržila v USA 248 milionů dolarů přes první víkend.

Zároveň je Rogue One na třetím místě v kategorii nejvyšších tržeb tohoto roku v USA, píše server Variety. Lepší start měly jen snímky Captain America: Občanská válka (179 milionů dolarů) a Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (166 milionů dolarů)

V Česku je snímek na první příčce návštěvnosti kin a zhlédlo jej 92 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách kin přes 14 milionů korun.

Film se dějově odehrává před Epizodou IV - Novou nadějí z roku 1977 a sleduje osudy povstalců, kteří chtějí ukrást plány nebezpečné Hvězdy smrti.

 

Právě se děje

Další zprávy