Mamma Mia! táhne i v sychravém počasí

23. 9. 2008 10:00
Letní komedie stále vládne českým kinům
Mamma Mia!
Mamma Mia! | Foto: Bontonfilm

Praha - Zatímco federální Bathory neodbytně spěje k 800 tisícům diváků, dalším českým novinkám v domácích kinech se daří o poznání hůř. Marhoulův Tobruk, který vstoupil do kin před týdnem, získal po druhém víkendu celkem 40 tisíc diváků, Máj má po pěti týdnech 92 tisíc diváků.

Už sedm týdnů totiž kinům vládne letní diskotéka Mamma Mia!, která na prosluněnou letní atmosféru táhne i v sychravém zářijovém počasí. Křepčící Meryl Streepová stále drží první místo žebříčku a zbývá jí jen devět tisíc diváků do kulatých 400 tisíc. V tržbách to činí 46 milionů korun.

Na druhé místo po svém prvním premiérovém víkendu, i když s nijak oslnivým víkendovým ziskem 15 tisíc diváků dospěla Stillerova nekompromisní a nekorektní komedie Tropická bouře.

Film Tobruk věnoval režisér všem veteránům a účastníkům domácího i zahraničního odboje.
Film Tobruk věnoval režisér všem veteránům a účastníkům domácího i zahraničního odboje. | Foto: Ibra Ibrahimovič
Čtěte také:
Filmový Tobruk není navoněný Tmavomodrý svět
Ve Varech měla premiéru Bathory. Čtěte první recenzi
Filmový Máj: Na plátně lehký kýč, hluboký v srdci žal

O dva tisíce diváků méně zašlo o víkendu na Marhoulův Tobruk, který tak má zatím zmíněných 40 tisíc diváků a necelých 5 milionů tržeb. Vojáci z libyjské pouště přitom nemusí vzdorovat špatným recenzním - kritické přijetí filmu bylo velmi příznivé, odrazuje možná spíše příliš mužský charakter filmu, což s ohledem na to, že ženy mají u pokladen zpravidla poslední slovo, může hrát hlavní roli.

Jakubiskova Bathory má aktuálně 716 tisíc diváků a 78 milionů tržeb a všechny své soupeře včetně zahraničních nechává daleko za sebou.

Máj
Máj | Foto: Bontonfilm

Za pátým robůtkem Vall-E a šestým Hellboyem 2 se krčí ještě Brabcův Máj. Ten si v kinech nevede zdaleka tak dobře, jak se původně očekávalo, minimálně s ohledem na úspěšnost předchozího Brabcova opusu Kytice. O víkendu na něj zašlo 6700 lidí, celkem tak má 92 tisíc diváků a desetimilionové tržby.

Před víkendem do kin vstoupily krom Tropické bouře ještě dva nové snímky. Také jim se ale příliš nedařilo. Na Star Wars: Klonové války zašlo o víkendu jen 3800 diváků a filmu patří až deváté místo .

Další novinka, Wajdova Katyň, patří k filmům, které přes svou emocionální sílu - nebo právě pro ni - zůstávají na chvostu českého žebříčku. Po víkendu jí připadlo až 16. místo a 1188 diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy