Malkovich nastoupí do Transformers, Cruzová do Pirátů

Kamil Fila Kamil Fila
23. 3. 2010 18:08
Čím zbrojí pokračování nejvýdělečnějších sérií
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Hollywood nyní stojí a padá na pokračováních. Jen v nejbližší době bude mít premiéru Iron Man 2, dotočen je již Sex ve městě 2 a agenturami čerstvě proběhly i zprávy, že se chystá Vřískot 4, kde se sejdou všichni klíčoví herci i tvůrci.

V minulých dnech se vyrojily i novinky ohledně dvou nejvýdělečnějších sérií posledních let: akční sci-fi Transformers a kostýmní fantasy Piráti z Karibiku.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Transformers 3 mají kromě vybraného nového autobota, jímž bude Ferrari 458 Italia, i kompletní herecké obsazení. Nepostradatelní jsou Shia LaBeouf a Megan Fox, na palubě zůstává i John Turturro.

V trojce se ovšem objeví i John Malkovich coby šéf hlavního hrdiny Sama Witwickyho, který bude pracovat v nějakém řetězci rychlého občerstvení (zda při studiu vysoké školy nebo po jejím dokončení není jisté).

Foto: archiv
 

Druhou akvizicí třetího dílu je kromě Malkoviche další držitelka Oscara Frances McDormandová, známá z  Farga a dalších filmů bratří Coenů. Bude hrát ředitelku národní výzvědné služby. A třetím esem v rukávu má být angažování Kena Jeonga, jenž si vydobyl popularitu coby doktor ve Zbouchnuté a jako „podivný nahý chlápek zavřený v kufru" v Pařbě ve Vegas.

Pro Johna Malkoviche půjde o další vedlejší roli ve velkém trháku poté, co se kdysi nechal angažovat do Con Air a Muže se železnou maskou. Dá se usuzovat, že si rolí hodlá vydělat na produkci nějakého vlastního malého uměleckého snímku.

Foto: Vojtěch Marek

První klapka padne příští měsíc, i když pravděpodobně půjde zatím o přípravné a ilustrační záběry bez herců. Natáčet se jinak bude v mnoha lokacích: Los Angeles, Chicagu, Washingtonu, na Floridě, v Texasu, v Moskvě a v Číně. 

Premiéra již byla pevně stanovena na 1. července 2011, aby se stihnul víkend, kdy USA slaví Den nezávislosti a kdy rodiny vyrážejí v největších houfech do kina.

Piráti z Karibiku naopak mění sestavu: budou bez Orlanda Blooma i Keiry Knighleyové,  další natáčení vzdal i režisér Gore Verbinski. Na jeho místo nastoupí Rob Marshall (Chicago, Gejša, Nine). Zůstává samozřejmě Johnny Depp - bez něj by se natáčení vůbec nerozjelo.

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže - Johnny Depp jako Jack Sparrow
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže - Johnny Depp jako Jack Sparrow | Foto: Falcon

Burtonův dvorní herec tvrdí, že kapitána Sparrowa bude klidně hrát celý život. Stejně tak se vrátí i Geoffrey Rush coby kapitán Barbossa.

Producent Jerry Bruckheimer (který dřív spolupracoval s režisérem Transformerů Michaelem Bayem) nyní v televizi MTV oznámil, že jako hlavní ženskou atrakci zlákal do Pirátů Penelepe Cruzovou.

Ta prý v roli dcery kapitána Černovouse - nová postava v podání Iana McShanea bude soupeřem Barbossy - přinese do série další humor a zároveň bude velmi bojovná. Dokonce má prožít milostný románek s Jackem Sparrowem a svést ho. „Tedy možná. A možná ne," dodal Bruckheimer.

Penelope Cruzová ve filmu Volver
Penelope Cruzová ve filmu Volver | Foto: Falcon

V souvislosti s Piráty z Karibiku zaujme ještě jedna perlička, kterou zveřejnil list New York Times: produkce filmu hledá dívky s přírodními ňadry, protože chtějí „zajistit věrohodnost historického spektáklu" a v Hollywoodu je podobného „zboží" nedostatek.

I anatomicky věrohodní Piráti z Karibiku 4 s podtitulem On Stranger Tides budou mít premiéru v létě 2011.

 

Právě se děje

Další zprávy