Cruise o natáčení akčního filmu: Málem jsem se po... strachy

mad
2. 5. 2015 10:03
Herec Tom Cruise při natáčení kaskadérských scén pro pokračování filmu Mission: Impossible zažil nebezpečné chvíle.
Tom Cruise zažil při natáčení Mission: Impossible strach | Video: YouTube

Praha – V Las Vegas proběhl třídenní CinemaCon, který je setkáním majitelů kin. Na akci se v rámci prezentace studia Paramount nečekaně objevil známý herec Tom Cruise a pohovořil o natáčení nového akčního filmu.

Cruise hraje v pátém pokračování série Mission: Impossible, jejíž podtitul zní Národ grázlů. Na plátna se tak vrátí postava agenta Ethana Hunta, který se postupně objevoval v kinech v letech 1996, 2000, 2006 a naposledy v Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011).

Herec je znám tím, že se při kaskadérských kouscích nenechá zastupovat a pro větší autentičnost je provádí sám. Ke scéně z traileru, kdy visí na Airbusu A400, otevřeně přiznal: "Skoro jsem se strachy pos..." Scéna se natáčela loni v říjnu na britské letecké základně a jeden paparazzo vyfotil herce, jak "visí" na straně obrovského letadla, které právě vzlétalo.

Hollywoodská hvězda popsala, že scéně předcházela pečlivá příprava, kdy se znemožnil přílet ptákům a odklízely předměty, které by jej mohly zasáhnout. Scéna se opakovala celkem osmkrát a hned při prvním pokusu mu prudký vítr zvedl nohy směrem od letadla.

Cruise také popsal, co se stalo ve vzduchu později: "Zasáhl mě menší předmět. Myslel jsem si, že mi to zlomilo žebro." Náročné natáčení se však podle jeho slov vyplatilo: "Chci diváky zarazit do sedaček. A když je kaskadérský kousek skutečný, tak je to pro ně rozdílný pocit."

Pátý díl Mission: Impossible, který režíruje Christopher McQuarrie, bude vyprávět o nebezpečném Syndikátu, který chce zničit organizaci IMF, pro kterou Ethan pracuje. V dalších rolích se objeví Jeremy Renner, Alec Baldwin nebo Simon Pegg.

Film dorazí do českých kin 30. července.

 

Právě se děje

Další zprávy