Madonna jede do Afriky. Natočí romantickou filmovou story

Kultura Kultura
26. 3. 2014 16:13
Madonna usedne do režisérského křesla potřetí, aby natočila snímek Ade: A Love Story, podle románu Rebeccy Walker.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Madonna se vrací k filmu. Bude režírovat snímek Ade: A Love Story, podle romantické románové předlohy Rebeccy Walker, dcery známé autorky Barvy nachu Alice Walker.

Když se naposledy Madonna postavila za kameru, vznikl komerční i umělecký propadák W.E., romantický příběh velké lásky mezi Američanskou Wallis Simpson a britským králem Edwardem VIII., který se kvůli ní vzdal trůnu, jak o tom vyprávěla už například oscarová Králova řeč.

Román Rebeccy Walker vyšel loni a líčí příběh dvojice amerických studentek, které cestují po Keni a jedna z nich se tu zamiluje a přijme jméno Ade. Děj pak sleduje, jak se dívka snaží přízpůsobit novému prostředí i životu v odlišné kultuře.

Podívejte se na ukázku z Madonnina filmu W.E.
Podívejte se na ukázku z Madonnina filmu W.E.

Psychoanalytici by mohli v námětu vidět Madonnino osobní zaujetí, protože i ona se dokázala přestěhovat za svým bývalým manželem Guyem Ritchiem. A i když Velká Británie není Afrika, ani Madonnin vztah dlouho nevydržel. Společně s Ritchiem ale zkoumali i možnosti filmové tropické romantiky ve snímku Swept Away z roku 2002, který je ale možná ve filmografii Guye Ritchieho z nejslabších.

Režijně Madonna debutovala v roce 2008 dalším romantickým snímkem Špína a moudrost, v němž ale vyprávěla zajímavý příběh ukrajinského emigranta Eugena Hütze, který se snažil celosvětově proslavit s kapelou Gogol Bordello, což se mu za vydatné Madonniny pomoci podařilo.

Produkčně má film pod dohledem Bruce Cohen, který se podílel na produkci snímku Terapie láskou od Davida O. Russela.

Podívejte se na video propagující novou kosmetiku se jménem Madonny.
Podívejte se na video propagující novou kosmetiku se jménem Madonny.

Pětapadesátiletá popová megastar patří k nejlépe vydělávajícím muzikantům planety už poměrně dlouhou dobu, naposledy ji Forbes vyzvedl za rok 2013 na naprostý vrcholek v oboru. Poslední album zatím vydala v roce 2013 pod titulem MDNA, ale aktivní je i na poli podnikatelském. V únoru například otevřela nejnovější tělocvičnu řetězce Hard Candy Fitness, minulý týden zahájila reklamní kampaň ke kosmetické sadě MDNA Skin.

V politické oblasti se loni postavila na stranu v Rusku perzekvované kapely Pussy Riot, naposledy na sebe upozornila při Grammy, kde se výrazně zastala LGBT komunity.

 

Právě se děje

Další zprávy