Macháček dostane osudové ženy Geislerovou a Herzigovou

Kultura ČTK Kultura, ČTK
19. 8. 2013 13:53
Vladimír Michálek natočí Pohádkáře na motivy knihy Báry Nesvadbové
Eva Herzigová v Cannes 2012
Eva Herzigová v Cannes 2012 | Foto: Reuters

Praha - Režisér Vladimír Michálek začne v druhé polovině srpna natáčet film Pohádkář, jehož scénář napsal na motivy knihy Báry Nesvadbové Marek Epstein. V hlavních rolích se potkají Jiří Macháček, Anna Geislerová a poprvé v českém filmu hvězda světového modelingu Eva Herzigová. Hudbu napsal zpěvák Richard Müller.

Pohádkář vypráví příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, lži a odpouštění. "Zatímco Bára Nesvadbová sleduje emoce a pocity svých hrdinek, zrazovaných a novými nepravdami konejšených, my se vydáváme po stopách Máry, muže nemocného láskou a lhaním," uvedl scenárista Epstein, držitel Českého lva za scénář k filmu Ve stínu.

Scénář dostal podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává k příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára byl, tím víc začíná chápat nejen to, že nemohl žít jinak, než žil. Díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama.

Foto: Aktuálně.cz

"Nemohu jednotlivé příběhy rozlišovat. Všechny dohromady tvoří kompaktní celek. Je to jakási skládanka, která, jak doufám, bude neustále držet diváka v napětí. Nejedná se zde totiž o klasickou lineární linku vyprávění. Příběh se odehrává v mnoha časových rovinách a je zde zapotřebí notné dávky pozornosti. Každá situace je pro diváka velmi zajímavá. Nic zde není jen tak a vše má svůj smysl," sdělil režisér Michálek.

V roli muže vězněného a osvobozovaného vlastními sny a smyšlenkami se po dvou letech představuje v hlavní úloze českého filmu Jiří Macháček. Jeho první osudovou ženu, právničku Danu, vytvoří Aňa Geislerová, v roli překladatelky Karly se objeví Eva Herzigová, která má herecké zkušenosti ze zahraničních natáčení.

"Do několika rolí jsem obsadil neherce, kteří však mají zkušenosti s filmovou kamerou. Charakter postavy je jim natolik blízký, že si troufnu říct, že budou přesní. Na druhou stranu jsem i do "malých rolí" obsadil vynikající herce a mám velkou radost, že nabídku přijali," dodal režisér.

Postavu kapitána Rotta vytvoří Matěj Hádek, ve filmu dále diváci uvidí Annu Linhartovou, Marianu Kroftovou nebo Jiřího Dvořáka.

Do kin se snímek dostane na podzim roku 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy