Český trailer z nového Lvího krále ukazuje ohromující krajinu a mluvící zvířata

Reuters Kultura Reuters, Kultura
11. 4. 2019 12:04
Ohromující africkou krajinu a mluvící zvířata zahrnul Disney do prvního plnohodnotného traileru z realisticky vyhlížejícího remaku Lvího krále.
Nového Lvího krále začnou česká kina promítat 18. července. | Video: Falcon

Divákům nabízí ucelenější pohled na jeden z nejočekávanějších hollywoodských snímků roku.

Film vyrobený za pomoci počítačových triků opakuje zápletku z původního oscarového animovaného Lvího krále, kterého Disney uvedl roku 1994. Opět tedy dojde na vyprávění o lvíčeti Simbovi, jež musí uprchnout ze zvířecí říše poté, co jeho zlý strýc Scar zaujme místo Simbova otce Mufasy.

Anglická verze nynějšího remaku láká na účast hvězd, které trikovým postavám propůjčí své hlasy - v angličtině zvířata nadabují zpěvačka Beyoncé a herci Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen nebo letos osmaosmdesátiletý James Earl Jones. Ten už Mufasu mluvil v původní animované verzi z roku 1994.

Disney vydal nový trailer 100 dnů předtím, než snímek vstoupí do kin. Také ta česká jej uvedou 18. července.

"Život není spravedlivý, že, můj malý příteli? Někteří se narodí, aby hodovali, druzí musí strávit život v temnotách a žebrat o drobky," říká ve videu Scar, obklopený hyenami, malému Simbovi.

Trailer čítající necelé dvě minuty ukazuje skálu v disneyovském světě známou jako Pride Rock, Simbovu kamarádku z dětství a později lásku Nalu nebo jeho kamarády Pumbu a Timona. Ve videu je kromě Scara slyšet také Mufasa mluvený Jamesem Earlem Jonesem.

Lví král se roku 1994 stal okamžitým celosvětovým hitem, celosvětově utržil 968 milionů dolarů. Brzy vznikla také úspěšná muzikálová adaptace, kterou dodnes uvádějí divadla na newyorské Broadwayi a v Londýně.

První teaser trailer z nového Lvího krále vydal Disney vloni v listopadu, během prvních dvou hodin nasbíral 1,5 milionu zhlédnutí.

Lví král je dalším z mnoha remaků, které Walt Disney Company poslední dobou uvádí do kin. Film natočil Jon Favreau, režisér tři roky staré trikové předělávky Knihy džunglí.

 

Právě se děje

Další zprávy