Lorde nahrává skladby k Hunger Games s Kanye Westem

jla
22. 10. 2014 14:30
Na soundtracku k dalším Hunger games: Síla vzdoru 1. část se pod vedením mladé zpěvačky Lorde podílejí současní "hudební hrdinové" jako Chemical Brothers, Grace Jones nebo Kanye West.
Foto: Profimédia

Wellington - Teprve sedmnáctiletá novozélandská zpěvačka Lorde představila tvůrce soundtracku pro nový díl filmové série Hunger games: Síla vzdoru - část 1. Lorde je vůbec první kurátorkou soudntracku k Hunger games.

Na hudbě se podílejí velká jména napříč současným hudebním světem, Kanye West pro film přepracoval Lordinu píseň Flicker, The Chemical Brothers natočili song This Is Not a Game a Grace Jones nahrála píseň Original Beast.

Pusťte si upoutávku na Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část
Pusťte si upoutávku na Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část

Mezi další umělce se k Lorde řadí i švédská zpěvača Tove Lo (Habits/Stay High), belgický rapper s rwandskými kořeny Stromae (Papaoutai), švédská dark-popová superstar XOV,  či americká zpěvačka Tinashé známá ze seriálu Dva půl chlapa a skotská slektorpopová skupina Chvrches a další.

"Nechtěla jsem, aby oslovení muzikanti měli pocit, že skládají hudbu pro nějakou databanku, ze které pak vybereme finální písně. Se všemi jsem vedla dlouhé debaty osobně, po telefonu i e-mailech," popisuje vznik soundtracku zpěvačka Lorde.

I v minulosti tvořili soundtrack k Hunger games interpreti a muzikanti světové převážně popové špičky jako Coldplay, Taylor Swift či kanadští Arcade Fire.

Premiéra filmu Hunger games: Síla vzdoru 1. část se v českých kinech chystá na 20. listopadu 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy