Letním hitem českých kin je jednoznačně pohádka Tři bratři

ČTK ČTK
2. 9. 2014 6:55
Diváky zajujala při posledním prázdninovém víkendu i německá komedie Fakjů pane učiteli, Želvy Ninja i nahá Cameron Diaz.
Tři bratři.
Tři bratři. | Foto: Bioscop

Praha - Pohádku Jana Svěráka Tři bratři zhlédlo v českých kinech 334 342 diváků, na tržbách vydělala v 98 kinech 42,5 milionu korun. Podle informací Unie filmových distributorů obsadila potřetí čelo víkendové tabulky návštěvnosti českých kin, když přilákala 50 887 lidí.

Tři bratři se tak stali za tři týdny od premiéry jednoznačně letním hitem českých kin. Pro srovnání hollywoodské hity Jak vycvičit draka 2 a Strážci galaxie vydělali 50,7 milionu korun resp. 22,6. Ovšem první z nich se do kin dostal už 19. června. Úsvit planety opic vydělal sedm týdnů po premiéře 10,9 milionů, Zloba - Královna černé magie střádá 14,7 milionů korun už čtrnáct týdnů.

Koncem srpna se na trhu objevil filmový soundtrack Tři bratři s texty Zdeňka Svěráka a hudbou Jaroslava Uhlíře a Michala Novinského. Obsahuje na čtyři desítky písní. Příští týden bude v novém výstavním prostoru barrandovského studia v Praze zahájena výstava s řadou interaktivních prvků na téma tohoto snímku. Návštěvníci se ocitnou přímo uprostřed filmových dekorací, originálních kostýmů a rekvizit.

Druhé místo aktuální tabulky návštěvnosti obsadila německá komedie nazvaná Fakjů pane učiteli, na kterou přišlo do devadesáti kin 22 512 víkendových diváků.

Třetí jsou Želvy Ninja a za nimi rovněž americké snímky Sex Tape s Cameron Diaz v hlavní roli a Lets Dance All In.

Domácí tvorbu zastupuje v první dvacítce kromě Svěrákova projektu filmový debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic. Promítá se šest týdnů, obsadil jedenácté místo a zatím ho zhlédlo 128 405 lidí, kteří v pokladnách kin nechali skoro 17 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy