Z DiCapria se může stát Jobs a zamíří i do krvavého westernu

Kultura Kultura
Aktualizováno 22. 4. 2014 14:09
Po Vlkovi z Wall Street si Leonardo DiCaprio zahraje v thrilleru The Revenant od režiséra Alejandra Gonzálese Iñárritu. Pro roli Steva Jobse si jej vyhlédl i Danny Boyle.
Leonardo DiCaprio ve filmu Velký Gatsby. Stane se z něj nyní Steve Jobs?
Leonardo DiCaprio ve filmu Velký Gatsby. Stane se z něj nyní Steve Jobs? | Foto: Warner Bros

PrahaLeonardo DiCaprio by si mohl zahrát Steva Jobse v nové filmové biografii legendárního šéfa americké společnosti Apple. Přeje si to podle webu deníku Los Angeles Times režisér Danny Boyle, který projekt převzal od Davida Finchera.

Boyle se už s DiCapriem potkal při vzniku thrilleru Pláž z roku 2000.

Film o Jobsovi bude vycházet z biografie od Waltera Isaacsona, ale zaměří se jen na některé klíčové okamžiky v životě vizionářského spoluzakladatele Applu a spolutvůrce počítače Macintosh, iPodu a iPhonu, který v roce 2011 podlehl rakovině.

Scénář napsal Aaron Sorkin, se kterým Fincher natočil v roce 2010 snímek The Social Network o vzniku Facebooku.

DiCaprio míří i do divočiny

O hodně pravděpodobnější je účast Leonarda DiCapria v thrilleru The Revenant od režiséra Alejandra Gonzálese Iñárritu (Amores perros - Láska je kurva, Biutiful).

Snímek se odehrává na začátku 19. století v severoamerické divočině a je adaptací románu Michaela Punkeho The Revenant: Novel of Revenge.

Hlavním hrdinou je lovec kůží, šestatřicetiletý Hugh Glass, kterého parťáci okradou a on zůstane sám uprostřed divočiny. Do nejbližší civilizace mu zbývá urazit 350 mil. Když se dostane z nejhoršího, prahne po pomstě. Leonardo DiCaprio si zkrátka zahraje po Nespoutaném Djangovi v dalším drsném a krvavém westernu.

Iñárritu plánuje natáčení na letošní září, do kin se film dostane na podzim 2015.

DiCaprio si užil pozitivní ohlasy na Vlka z Wall Street od Martina Scorseseho. Film získal nominace na pět Oscarů, nicméně jeho tvůrci odešli z Dolby Theatre v Los Angeles s prázdnou. Zklamání to bylo především pro Leonarda DiCapria, protože prvního Oscara místo něj získal Matthew McConaughey na Klub poslední naděje.

 

Právě se děje

Další zprávy