Legendární monstrum Godzilla má v Tokiu svou budovu

mad
4. 6. 2015 16:15
Známá příšera, která se objevila v desítkách filmech, má v tokijské čtvrti 12metrový model hlavy, který ční na terase komerční budovy a láká turisty. Do kin se také chystá další film s Godzillou.
Americká verze Godzilly z roku 2014
Americká verze Godzilly z roku 2014 | Foto: Warner Bros.

Praha – Známý fiktivní netvor se objevil již v desítkách japonských filmech a několika amerických. Naposledy Godzilla běhala na plátnech ve stejnojmenném filmu Garetha Edwardse v roce 2014.

Populární monstrum, jehož filmy produkovala japonská společnost Toho, se poprvé objevilo v roce 1954 ve snímku Godzilla, který režíroval Ishirō Honda a k obludě se vrátil v několika dalších filmech.

V tokijské čtvrti Šindžuku v osmém patře na speciální terase budovy, kde sídlí společnost Toho, byla odhalena 12metrová hlava Godzilly. Monstrum se nachází 52 metrů nad úrovní země a je lákadlem pro turisty. 30patrová budova v sobě má hotel, kino, restaurace a obchody.

Společnost dokonce Godzille vydala zvláštní potvrzení o trvalém pobytu, které na slavnostním odhalení modelu musel za příšeru symbolicky převzít jeden ze zástupců Toho. Země je na svou nestvůru velmi hrdá, což potvrdil Kenichi Yoshizumi, starosta čtvrti: "Godzilla je postava, která je chloubou Japonska".

Po kasovním úspěchu americké verze Godzilly se filmové studio Toho rozhodlo natočit další film s touto příšerou. Film se začne natáčet letos na podzim a do kin vstoupí v létě 2016. Režírovat jej budou Hideaki Anno a Shinji Higuchi.

 

Právě se děje

Další zprávy