Ledové království má kromě dvou Oscarů i miliardu na kontě

Kultura Kultura
3. 3. 2014 17:15
V Hollywoodu padla další miliarda, u Disneyho bouchají ledově vychlazený šampus nejen kvůli dvěma Oscarům.
Ledové království.
Ledové království. | Foto: Disney

Praha - Miliarda už není, co bývala. Ani v dolarech. Inflace a příplatky za 3D z ní dělají už každoroční zvyk a bylo by divné, kdyby se za sezónu pár šťastlivců neobjevilo. Tím aktuálním je čerstvě oscarový disneyovský kýč Ledové království, který se stal obdivuhodnou trvalkou a tento víkend se přehoupl přes onu magickou sumu.

První dvě místa však patří premiérám. NON-STOP s Liamem Neesonem hnané star power svého protagonisty si připsalo 30 milionů. Rozpočet činil padesát, dostat se do plusu by tedy neměl být problém.

Pak následuje Son of God, další z mnoha filmů o Ježíšovi. Jeho 26 milionů je nejspíš adekvátní suma pro nábožensky založenou zemi, jakou je USA.

Na třetí, ale stále silnou pozici se posunul LEGO® příběh. 21 milionů za čtvrtý víkend je skvě

lý výsledek, stejně jako 330 celosvětových milionů. 200 milionů má snímek jen z USA. Svět je opatrnější, což je zajímavé, protože my Češi jsme si LEGO oblíbili velmi.

Pak už následuje velká propast a čtvrtí Památkáři si musí vystačit s 5 miliony. Ne že by sí víc zasloužili. Podobnou sumou disponují i 3 dny na zabití, Robocop a Pompeje.

 

Právě se děje

Další zprávy