Láska je prostě láska, rytíři řádu Jedi ostrouhali

MD
14. 2. 2012 6:06
Na jaké filmy se chodilo první únorový víkend nejvíce?
Hvězdné války - Skrytá hrozba
Hvězdné války - Skrytá hrozba | Foto: Bontonfilm

Na jaké filmy se chodilo do kin první únorový víkend nejvíce? Již počtvrté vede žebříček návštěvnosti tuzemských kin česká komedie Láska je láska Milana Cieslara. O víkendu film zhlédlo necelých 20 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin zanechali dva miliony 827 tisíc korun. Doposud film zhlédlo téměř 170 tisíc diváků.

Na druhé místo se dostala 3D verze kultovního sci-fi filmu Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) režiséra George Lucase. Síla rytířů Jedi přitáhla přes víkend 13 tisíc diváků, za něž film utržil dva miliony 118 tisíc korun. Zbývající díly vesmírné ságy budou následovat v dalších letech  - každý rok jedna epizoda.

Top tři uzavírá Hugo a jeho velký objev režiséra Martina Scorseseho. Dobrodružné drama zhlédlo přes víkend 5923 diváků, což je o polovinu méně než minulý víkend. Ve Státech film komerčně propadl, uvidíme, jak se mu povede na po Oscarech a kolik z celkových jedenácti nominaci promění.

Návštěvnost kin oproti minulému týdnu klesá

Všechny filmy zaznamenaly pokles v návštěvnosti o desítky procent. V celkovém součtu přislo do kin o dvacet tisíc méně diváků než minulý víkend. Snímek Sherlock Holmes: Hra stínů přitáhl o víkendu 4808 diváků, což stačilo na páté místo. Drama podle světového bestselleru Muži, kteří nenávidí ženy, které natočil David Fincher, je opět na šestém místě tentokrát s 4244 diváky. Po něm následuje stálice žebříčku Kocour v botách s 4648 diváky. Film po jedenácti týdnech od premiéry zhlédlo 239 tisíc diváků.

Colin Firth v dramatu Jeden musí z kola ven
Colin Firth v dramatu Jeden musí z kola ven | Foto: OutNow! Image Gallery

Malý divácký zájem je o adaptaci britského špionážního románu Jeden musí z kola ven. Filmu nepomohlo ani hvězdné obsazení - Colin Firth, Gary Oldman, Mark Strong nebo Tom Hardy. Snímek je druhý týden po premiéře na patnáctém místě a přes víkend jej zhlédlo pouze 2183 diváků, kteří v pokladnách kin zanechali 302 tisíc korun.

Na dvacáté a tedy poslední místo žebříku se dostalo íránské drama Rozchod Nadera a Simin nominované na Oscara pro Nejlepší cizojazyčný film. Snímek o víkendu zhlédlo 774 lidí, za něž film utržil 86 980 korun.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy