Láska je láska už třetí týden vévodí českým kinům

Marie Dostálová
7. 2. 2012 0:34
Česká komedie láska je láska už třetí týden vede žebříček návštěvnosti tuzemských kin
Hugo a jeho velký objev je na druhém místě
Hugo a jeho velký objev je na druhém místě | Foto: Bontonfilm

První místo v žebříčku návštěvnosti tuzemských již třetí týden patří české komedii Láska je láska Milana Cieslara. Film o víkendu (2. až 5. února) zhlédlo 25 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 3 miliony 681 tisíc korun. Celkem od premiéry snímek zhlédlo 137 tisíc diváků. Návštěvnost filmu však klesla o 25 procent.

Na druhé místo se dostal premiérový 3D film Hugo a jeho velký objev, který je vyznáním lásky ke kinematografii známého režiséra Martina Scorseseho. Film přes víkend vidělo 12 tisíc diváků, za něž film utržil jeden milion 932 tisíc korun. V USA film kasovně propadl, uvidíme, jak se mu povede u nás.

Třetí je stejně jako minulý víkend Sherlock Holmes: Hra stínů s Robertem Downeym Jr. O víkendu na film přišlo 9 tisíc diváků a tržby činily jeden milion 274 tisíc korun.

Animovaný Kocour v botách si přilepšil oproti minulému víkendu o tři tisíce diváků - o tomto víkendu jej zhlédlo 9367 lidí, což znamená pro film pátou pozici. Po deseti týdnech od premiéry nasbíral snímek neuvěřitelných 232 tisíc diváků, čímž poráží i český hit - komedii Alice Nellis Perfect Days: I ženy mají své dny, který po čtrnácti týdnech zhlédlo 227 tisíc diváků.

Propad v náštěvnosti o téměř 60 procent už druhý týden od premiéry zaznamenal krimi film Kontraband s Markem Wahlbergem v hlavní roli, který je třináctý. Snímek o víkendu zhlédlo 1358 diváků, za něž film utržil necelých 200 tisíc korun.

Návrat do žebříčku ze 44. na 19. místo se podařil Tintinovým dobrodružstvím od režiséra Stevena Spielberga. O víkendu je vidělo 1058 diváků, kteří v kinech nechali necelých 80 tisíc korun.


 

 

Právě se děje

Další zprávy