Kurvahošigutntag! Sedláček natočí pokračování Dědictví

Kultura Kultura
4. 4. 2013 13:24
Kultovní česká komedie Věry Chytilové bude mít pokračování
Dědictví s Bolkem Polívkou
Dědictví s Bolkem Polívkou | Foto: Česká televize

Praha - Koncem května padne první klapka nové české komedie Dědictví II. Režisér Robert Sedláček (Rodina je základ státu) začne podle scénáře Bolka Polívky natáčet film Dědictví II. Jde o pokračování kultovní komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag režisérky Věry Chytilové z roku 1992.

Na plátno se vrátí dobře známé postavy, které během let prošly vývojem a doznaly větších či menších charakterových změn. Dočkáme se také nových postav. Vedle Bolka Polívky v roli Bohuše se objeví Arnošt Goldflam, Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Dagmar Veškrnová-Havlová, Břetislav Rychlík, Karel Roden, Marian Roden nebo zpěvák Karel Gott.

Natáčet se bude do začátku srpna v lokacích v okolí Prahy a Brna. Premiéra se předpokládá v únoru příštího roku. A o čem bude film vyprávět? Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář - Vlastička zemřela. Obyvatelé Olšan a další lidé okolo multimilionáře Bohumila Stejskala zestárli.

Bohumilovi (Bolek Polívka) přibyly děti, majetek, ale také starosti a kilogramy. Postavil si ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Chová koně a považuje se za odborníka. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Život se mu však změní, když se vrátí k alkoholu.

Jak se píše v oficiální synopsi, bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů a rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy