Kotek, Prachař a Hádek založili v nové komedii kapelu a užívají si Prázdniny v Provence

Kultura ČTK Kultura, ČTK
9. 8. 2016 15:52
Herecká trojice Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek z úspěšné zimní komedie Padesátka se v nové komedii Prázdniny v Provence tentokrát sejde v letní atmosféře u moře. Námět a scénář vznikl podle zážitků scenáristy Daniela Miňovského. Film režiséra Vladimíra Michálka bude mít v tuzemských kinech premiéru 15. září.
Prázdniny v Provence - trailer | Video: Bontonfilm

Komedie Prázdniny v Provence, ve které se sešli herci Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek, se se kompletně natáčela přímo v Provence v městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice.

Podle scénáře Daniela Miňovského ji natočil režisér Vladimír Michálek. Film bude mít tuzemskou premiéru 15. září.

V dalších rolích se objeví Denisa Pfauserová, Jana Krausová, Chantal Poullainová nebo Jaromír Nosek. "Málokterý český štáb se s filmem podívá do Cannes, my jsme si to tam okoukli pro jistotu už během natáčení. Měli jsme to nedaleko a pro filmaře šlo o povinný výlet," uvedl producent filmu Vojtěch Frič.

Hrdiny snímku jsou tři členové hudební kapely, kteří se z minuty na minutu rozhodnou utéct z koloběhu práce a před svou přísnou manažerkou do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Tam si užívají nečekanou volnost a potkávají místní postavičky ospalého přímořského městečka, včetně krásné dívky, která umí lámat srdce. Některé figury filmu mají reálný základ, například postava rázovitého moravského vinaře, který se usadil na statku ve Francii a kterého hraje Igor Bareš.

Každý z trojice kamarádů je jiný. Konzument marihuany, lidový filozof a nesmělý baskytarista společně vrství více či méně bláznivé situace a průšvihy. Svůj vlastní kus Prázdnin v Provence by si podle producenta Vojtěcha Friče měl ve filmu najít každý, kdo byl někdy s partou kamarádů na prázdninách na chalupě bez rodičů. Anebo naopak na dovolené bez dětí. Hudbu k filmu složil Roman Holý.

Režisér Michálek v roce 1994 na plátně debutoval filmem Amerika. Následovaly úspěšné snímky Zapomenuté světlo (1996) a zejména Je třeba zabít Sekala (1998), který získal devět ocenění Český lev. Komedii si Michálek vyzkoušel před dvěma lety, kdy natočil Pohádkáře s Jiřím Macháčkem v hlavní roli.

Letos, kdy se poprvé se do soutěže o České lvy dostala televizní tvorba, se stal nejlepším dramatickým seriálem projekt HBO režírovaný Michálkem Mamon.

 

Právě se děje

Další zprávy