Vulgární, vtipný a rekordně výdělečný. Deadpool přepsal dějiny, překonal Matrix i Eastwooda

Magazín Magazín
15. 2. 2016 9:21
Komiksový film Deadpool uplynulý víkend za oceánem vydělal 135 milionů dolarů. Stal se tak nejvýdělečnějším filmem s ratingem R (omezená přístupnost), celosvětové tržby budou podle odhadů atakovat 260 milionů dolarů. Film navíc kvůli své drsnosti nebude uveden na lukrativní čínský trh.
Deadpool
Deadpool | Foto: 20th Century Fox

Americký akční komiks Deadpool v zámoří za víkend vydělal rekordních 135 milionů dolarů. Snímek s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli se tak stal nejúspěšnějším superhrdinským filmem s ratingem R (omezená přístupnost do 17 let).

Celosvětové tržby podle analytiků atakují hranici 260 milionů dolarů, píše web Variety.  

Rozpočet debutu režiséra Tima Millera byl pouze 58 milionů dolarů (pro srovnání, humorně laděný snímek Ant-Man od Marvelu stál 130 milionů).

Tržby Deadpoola překonaly i filmy The Matrix Reloaded a Amerického snipera od Clinta Eastwooda, které měly rovněž rating R a utržily za první víkend 92, respektive 89 milionů dolarů. 

Deadpool se dostal se do čela návštěvnosti v 60 zemích světa, druhý nejlukrativnější trh na světě ho zakázal, čínským cenzorům vadila drsnost a násilí. 

Hvězdou filmu Deadpool je herec Ryan Reynolds, který si zahrál žoldáka, jenž po experimentálním způsobu léčby rakoviny získá schopnost uzdravování se. Kvůli pokusu je ale znetvořen a sám o sobě ironicky říká, že vypadá jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem".

Trochu se stydím, že se mi film Deadpool líbil. Sebeironie komiksového žánru je v něm dotažená k dokonalosti, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy