Kocour v botách už pátý týden vede žebříček kin

Marie Dostálová
3. 1. 2012 12:29
Kocour v botách už se pět týdnů v řadě drží v čele žebříčku návštěvnosti českých kin
Kocour v botách
Kocour v botách | Foto: Bontonfilm

Animovaný Kocour v botách známý ze shrekovských filmů již pátý týden vede žebříček návštěvnosti tuzemských kin. Od premiéry film utržil přes 23 milionů korun a vidělo jej 167 tisíc diváků. O víkendu (29.12. až 1.1.) Kocoura zhlédlo téměř 20 tisíc diváků, což je o 166 procent více než předchozí týden.

Na druhém místě je opět komedie pro děti Alvin a Chipmunkové 3. Film přes víkend vidělo 14 tisíc diváků a utržil jeden milion 661 tisíc korun.

Top tři uzavírá čtvrté pokračování Mission: Impossible s podititulem Ghost Protocol. Tom  Cruise jako agent Ethan Hunt přilákal o víkendu 9500 diváků, kteří v pokladnách nechali jeden milion 325 tisíc korun. Doposud film vidělo před 52 tisíc diváků a vydělal necelých sedm milionů korun.

Na pátém místě je drama Alice Nellis s názvem Perfect Days - I ženy mají své dny, které zaznamenalo vzestup diváckého zájmu. O víkendu film zhlédlo necelých šest tisíc diváků, což je téměř o 185 procent více než předchozí víkend. Dosud snímek vidělo téměř 200 tisíc diváků, kteří v kinech nechali skoro 25 milionů korun.

Do žebříčku se vrátilo (15. místo) americké drama z prostředí baseballu Moneyball s Bradem Pittem v hlavní roli. Film přes víkend zhlédlo 936 diváků. Po pěti týdnech od premiéry film vidělo pouze necelých devět tisíc diváků, za něž film utržil přes milion korun.

V žebříčku se i po 19 týdnech od premiéry stále drží komedie o nevěře Muži v naději. O víkendu film zhlédlo 1246 diváků. Doposud komedii vidělo téměř 800 tisíc diváků, kteří filmu zajistili tržby ve výši 98 milionů a 800 tisíc korun.

Modří Šmoulové se zdají být neporazitelnými. Drží se na osmnácté příčce s 918 diváky za víkend. Film za 21 týdnů od premiéry zhlédlo 458 tisíc diváků a utržil přes 62 milionů korun.

 

 

Právě se děje

Další zprávy