Kleopatra se může stát poslední filmovou rolí Angeliny Jolie

Kultura Kultura
2. 6. 2014 16:19
Hollywoodská superstar zmínila v rozhovoru pro BBC film, jehož přípravy jsou už několik let na mrtvém bodu. A zároveň připustila, že by se raději věnovala režii a práci pro OSN než hraní ve filmech.
Angelina Jolie na premiéře filmu Zloba - Královna černé magie.
Angelina Jolie na premiéře filmu Zloba - Královna černé magie. | Foto: Reuters

Praha, Londýn - Angelina Jolie sice znovu kraluje světovým kinům v hitu Zloba - Královna černé magie, v rozhovoru pro BBC Five ale naznačila, že plánovaná role Kleopatry v hollywoodském zpracování klasického tématu může být její poslední na filmovém plátně.

Zároveň Jolie svou zmínkou vrátila záhadný a mnoho let odkládaný blockbuster znovu do povědomí veřejnosti. "Ano, pracovali jsme na tom filmu," řekla Jolie. "Ale už se u něj vystřídalo několik možných režisérů, padlo mnoho nápadů a proběhlo ještě více diskusí. Skript každopádně napsal Eric Roth, můj přítel a skvělý spisovatel."

Film má několik let nejrůznější problémy. Vystřídali se u něj režiséři jako James Cameron či David Fincher, naposledy padlo před dvěma lety jméno Anga Lee. Scénář má být adaptací knihy Cleopatra: A Life od Stacy Schiff, biografie ověnčené Pulitzerovou cenou.

Sedmatřicetiletá hvězda minulý měsíc na tiskové konferenci k uvedení filmu Zloba - Královna černé magie také zmínila, že by se nyní chtěla zaměřit na režii a na svou humanitární misi zvláštní vyslankyní Vysokého komisariátu OSN pro uprchlíky.

"Měla jsem skvělou kariéru a já jsem velmi šťastná, že jsem mohla vyprávět všechny ty příběhy a pracovat v Hollywoodu tak dlouho," řekla Jolie. "Jsem si jistá, že budu mít ještě více filmů, ale jsem zároveň šťastná, že si můžu role vybírat a bavit se postavami jako je Zloba. Ale v budoucnosti bych se chtěla zaměřit na psaní a režii a především se více soustředit na svou práci pro OSN."

Za dlouholeté humanitární aktivity obdržela Jolie minulý rok čestného Oscara, ocenění, které uděluje americká Akademie filmových věd a umění za nějakou mimořádnou činnost.

Jako režisérka připravuje Jolie svůj druhý celovečerní film, který je adaptací knihy Laury Hillenrand z roku 2010 a vypráví o olympijském atletovi a válečném veteránovi Louisu Zamperinim. Ten přežil nehodu letadla během války a přežíval 47 dní na raftu. Chytili ho Japonci a zavřeli na dva roky do zajateckého tábora. Kniha se několik týdnů držela v žebříku bestsellerů podle listu New York Times.

 

Právě se děje

Další zprávy