Klape to Jennifer a Vinceovi mimo kino?

Irena Hejdová Irena Hejdová
30. 8. 2006 14:45
Recenze - Jennifer Anistonová a Vince Vaughn se sblížili při natáčení komedie Rozchod. Aspoň to ospravedlňuje její existenci. Uvnitř: TRAILER

Měla to prý být nová Válka Roseových. Příběh sympatické dvojice, která si dělá naschvály, aby se vzájemně vystrnadila z bytu a co nejvíc si ztrpčila život, ovšem postrádá akci a větší dávku humoru.

Nemluvě o tom, že Jennifer Anistonová a Vince Vaughn přes všechnu snahu nejsou Michael Douglas a Kathleen Turnerová, i kdyby na sebe řvali sebevíc.

Takže nakonec je z toho lehce zaměnitelná romantická komedie pro celou rodinu, kterých už bylo habaděj. Byť zápletka je to překvapivá. Průběh vztahu sledujeme jen prostřednictvím fotografií během úvodních titulků.

Pak už se rovnou skončí tam, kam většina romantických komedií zákonitě nikdy nedojde - k nedůstojným koncům.

Místo cukrování se Brooke a Gary vyžívají v tom, že se donekonečna pomlouvají a osočují z nepravostí; Brooke navíc neustále ječí, což jí na sympatičnosti nepřidává.

Jennifer Anistonová ve filmu Rozchod!
Jennifer Anistonová ve filmu Rozchod! | Foto: Aktuálně.cz

Není divu, že si lezou na nervy, jsou pochopitelně každý úplně jiný. Ona uměnímilovná zaměstnankyně galerie, on přitroublý baseballový fanoušek zaměstnaný coby průvodce turistů. Divák se až diví, že spolu vůbec přes celé titulky vydrželi.

Dojde samozřejmě i na všechny další očekávatelné peripetie: Brooke se snaží přinutit Garyho k žárlivosti tím, že mu předhazuje své nové nápadníky, on si natruc do bytu nastěhuje kulečník a zve si podobně přitroublé kamarády.

Pár scén nejspíš mělo být výjimečně vtipných - beze zbytku to platí o expozici, ve které se u Brooke a Garyho schází rodinná sešlost, kde se odhalují rozpory mezi oběma partnery. Vytěžování trapnosti se ale nekoná, je to jen trapné.

Rozchod
Rozchod | Foto: Bontonfilm

Ústřední dvojice patří k nejpopulárnějším a mediálně nejpropíranějším párům Hollywoodu - dala to dohromady právě při natáčení a tahle story nejspíš stojí i za docela velkým úspěchem filmu ve Spojených státech.

Svého druhu je to paparazziovské šmírování celebrit, video příloha drbacích časopisů. Na plátně není Brooke a Gary, producíruje se tu exmanželka Brada Pitta Jennifer Anistonová, Rachel z Přátel, a  její nový partner Vince Vaughn, komik, kterého Amerika miluje. A nejspíš jim to zatím jde lépe než jejich nevýrazným postavám: nedávno oznámili zasnoubení. I když podle nejnovějších zpráv možná skončí podobně jako jejich hrdinové.

Rozchod! (The Break-Up), USA 2006. Scénář Jeremy Garelick, Jay Lavender, režie Peyton Reed, hrají Vince Vaughn, Jennifer Anistonová, Vincent D´Onofrio, Joey Lauren Adams a další. 107 minut, distribuce Bontonfilm.

 

Právě se děje

Další zprávy