Kinům vládnou superhrdinové. Noví Avengers zlomili historické rekordy, v tržbách překonali Star Wars

Reuters Kultura Reuters, AFP, Kultura
30. 4. 2018 7:00
Nový díl superhrdinské filmové ságy Avengers: Infinity War o víkendu předčil očekávání. Z projekcí ve 4474 amerických kinech utržil 250 milionů dolarů, tedy o dva miliony víc než sedmá epizoda Hvězdných válek z roku 2015. Avengers tak zaznamenali komerčně nejlepší vstup do kin všech dob. Tabulka nejúspěšnějších hollywoodských hitů se ale často mění. V první desítce momentálně figurují jen tituly z této dekády – a devět z deseti vypráví o superhrdinech.
Film Star Wars: Poslední z Jediů promítala česká kina od loňského prosince.
Film Star Wars: Poslední z Jediů promítala česká kina od loňského prosince. | Foto: Walt Disney Studios

3. Star Wars: Poslední z Jediů, 2017, 220 milionů dolarů za první víkend

Sedmá epizoda Hvězdných válek diváky seznámila s novými hrdiny: nebojácnou dívkou Rey, již ztvárnila Daisy Ridleyová, a zběhem z řad zlého Prvního řádu Finnem, jehož hraje John Boyega. Oba účinkují také v loňské osmé epizodě série nazvané Star Wars: Poslední z Jediů, která v historických tabulkách zaznamenala třetí nejúspěšnější vstup do amerických kin všech dob - na konto si připsala 220 milionů dolarů, tedy jen o 28 milionů dolarů méně než Síla se probouzí.

Od loňské prosincové premiéry film celosvětově utržil 1,3 miliardy dolarů, tedy o zhruba 700 milionů dolarů méně než Síla se probouzí.

Sága Star Wars se do kin vrátí koncem tohoto měsíce, 24. května bude mít v Česku premiéru samostatný příběh z tohoto sci-fi světa Solo: Star Wars Story, v němž mladého pašeráka Hana Sola hraje osmadvacetiletý Alden Ehrenreich.

Nová trilogie Star Wars pak zřejmě vyvrcholí v prosinci 2019, kdy má do kin přijít devátá epizoda režírovaná opět autorem sedmičky J. J. Abramsem.

 

Právě se děje

Další zprávy