Kina ovládl bláznivý agent Johnny English

Marie Dostálová
19. 10. 2011 9:59
Špiónská komedie Johnny English se vrací ovládla kina a sesadila z první pozice českou komedii Muži v naději
Rowan Atkinson jako neschopný agent Johnny English
Rowan Atkinson jako neschopný agent Johnny English | Foto: Bontonfilm.cz

Americká bondovská parodie Johnny English se vrací je v žebříčku návštěvnosti kina prvním místě. Film s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli vidělo od 13. do 16. října dvacet sedm tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali přes tři miliony korun. Na druhé místo klesla česká komedie o nevěře Muži v naději, kterou natočil režisér Jiří Vejdělek. Film se promítá již osm týdnů a nasbíral dosud přes 600 tisíc diváků, o víkendu si jich připsal dalších 26 tisíc. Rodinná komedie Šmoulové uzavírá s jedenácti tisíci diváky trojici nejnavštěvovanějších filmů za minulý víkend (tedy 13. až 16. října). Minulý týden byli Šmoulové na druhém místě.

Premiéra české road-movie Rodina je základ státu, která byla nasazena v 57 kinech, přilákala pouze čtyři tisíce diváků, tržby činily přes půl milionu korun. Divácký propad (minus 43 %) zaznamenala pohádková komedie Saxána a Lexikon kouzel režiséra Václava Vorlíčka, která volně navazuje na kultovní Dívku na koštěti. O víkendu ji vidělo osm tisíc diváků, celkem od premiéry jich nasbírala přes 112 tisíc. V žebříčku top dvaceti filmů se i po dvanácti týdnech od premiéry drží animovaný film Auta 2, který zhlédlo přes 221 tisíc diváků.
A na závěr jedno doporučení. Americké akční drama Drive se v žebříčku umístilo na třináctém místě a vidělo ho zatím jen 32 tisíc diváků. Napínavý film o bezejmenném Řidiči, který po nocích odváží zloděje z místa činu a přes den pracuje jako kaskadér, díky své hutné atmosféře a hereckému výkonu Ryana Goslinga, rozhodně stojí za zhlédnutí.

 

Právě se děje

Další zprávy