Kill Bill 3 a Kill Bill 4? Nevěsta se ještě zapotí

gra, jps
9. 7. 2007 9:30
Po Tarantinovi oživil spekulace i producent Benneth Wash
Foto: TV NOVA

Los Angeles - Pokud vzniknou další díly dvojfilmu Kill Bill, budou opět o pomstě. Nevěsta se vrátí, půjdou po ní oběti jejího krvavého řádění.

A s velkou pravděpodobností po Umě Thurmanové půjdou. Jak se nechal slyšet jeden z producentů prvních dvou dílů Bennet Walsech, už existuje nástřel zápletky. Zatímco první dva díly sledovaly pomstu Nevěsty na Billovi a všech jeho pomocnících, trojka a čtyřka by měly vyprávět o pomstě těch, které Nevěsta na krvavé cestě za pomstou zmrzačila nebo připravila o rodiče.

Režie obou pokračování by se znovu ujal opět Quentin Tarantino. Už dříve naznačil, že by se rád věnoval příběhu dcery Vivicie A. Foxové; tuhle postavu Thurmanová zabila před jejíma očima v jedničce.

Před třemi lety Tarantino v rozhovoru pro Entertainment Weekly prohlásil, že původně snímek plánoval coby trilogii a vypracoval k němu  celou mytologii. Sofie Fatale podle ní shrábne všechny Billovy peníze a vychová Nikki, kterou pošle proti Nevěstě. Pomstu si prý zaslouží stejně jako si ji zasloužila ona.

Foto: Aktuálně.cz

Nicméně Tarantino vyprávějící novinářům plány na nové filmy není úplně nic nového. Hodně toho napovídal o připravovaném filmu Vega Brothers, ve kterém se měly objevit postavy Travolty z Pulp Fiction a Madsena z Gaunerů; ale ten se nejspíš realizace nedočká. Otazníky rovněž visí i nad válečným filmem Inglorious Bastards nebo nad animovaným prequelem Killa Billa.

Tento týden nicméně vstupuje do českých kin film Grindhouse: Auto zabiják, o kterém naopak Tarantino v rozhovorech dopředu skoro nemluvil. Film s Kurtem Russelem v hlavní roli má být  - jak jinak svéráznou poctou pokleslé kinematografii. Projekt koncipovaný jako dvojfilm obsahoval ještě část Roberta Rodrigueze Planet Teror; ale  myšlenka společného uvádění v USA propadla a do Evropy dorazí oba snímky odděleně.

Tarantino s Rodriguezem společně napsali scénář, pak každý zrežíroval "svou" část. Zatímco Tarantinův Auto zabiják vstupuje do českých kin tento týden, Rodriguezova část bude v Česku k vidění od 23. srpna.

 

Právě se děje

Další zprávy