Kdy přijde do kin nový Harry Potter? Za dva roky první část

Kultura Kultura
17. 10. 2014 5:41
Studio Warner Bros. zveřejnilo plán premiér deseti filmů podle komiksových předloh. Kromě tří částí Harryho Pottera čeká diváky Aquaman, Superman nebo Liga spravedlivých.
Kdo se objeví jako nový čarodějnický učeň, ještě není jasné. Daniel Radcliffe a Emma Watson už stačili v Bradavicích dospět...
Kdo se objeví jako nový čarodějnický učeň, ještě není jasné. Daniel Radcliffe a Emma Watson už stačili v Bradavicích dospět... | Foto: Warner Bros.

Praha – Studio Warner Bros. odkrylo své plány do dalších let. Fanoušky Harryho Pottera čekají tři spin-off filmy. První bude mít premiéru v roce 2016, další díly pak vždy o dva roky později. Filmy budou vycházet z knižní předlohy J. K. Rowlingové, která se jmenuje Fantastická zvířata a kde je najít.

Studio také potvrdilo, že chystá další tři díly animované komedie LEGO příběh, která měla premiéru v našich kinech v únoru tohoto roku. Hlavními hrdiny jsou postavy z komiksů vydavatelství DC. Znovu tak uvidíme Batmana, Supermana nebo Green Lanterna.

Na poli hraného filmu čeká milovníky superhrdinů celkem deset snímků v následujících šesti letech. V březnu 2016 má premiéru očekávaný Batman vs Superman: Dawn of Justice, kde se v hlavních rolích přestaví Ben Affleck a Henry Cavill.

V srpnu 2016 bude mít premiéru Suicide Squad, což je „týmovka“ skládající se ze záporných postav DC univerza. Režie se ujme David Ayer, který natočil například Drsný časy (2005) nebo Patrolu (2012).

Plánovaná Liga spravedlivých (Justice League) bude nakonec rozdělena na dva díly s premiérami v listopadu 2017 a červnu 2019. Oba díly zrežíruje Zack Snyder, který má s komiksovými adaptacemi zkušenosti. Natočil například Muže z oceli (2013) nebo Strážci – Watchmen (2009).

Wonder Woman dostane svůj vlastní film, a to v červnu 2017. Hlavní roli bojovné amazonky získala izraelská herečka Gal Gadot. Jako Flash se objeví Ezra Miller. Premiéra je naplánována na březen 2018.

V červenci bude následovat Aquaman (Jason Momoa). V květnu 2019 Shazam, v němž si roli Black Adama zahraje Dwayne Johnson. Cyborg (Ray Fisher) vtrhne do kin v květnu 2020 a desátým filmem je Green Lanter v podání zatím neznámého herce, který do kin dorazí v červnu 2020.

 

Právě se děje

Další zprávy