Kauza kolem Transformers 5 a Hitlerova sídla je vykonstruovaná, říká vnuk Winstona Churchilla

mad
27. 9. 2016 16:21
Vnuk Winstona Churchilla se postavil na stranu režiséra Michaela Baye, který čelil kritice veteránů poté, co použil sídlo Churchilla jako velitelství Adolfa Hitlera pro svůj nový film Transformers: Poslední rytíř. Podle Nicholase Soamese, politikova potomka, jde o hloupou a vykonstruovanou kauzu.
Blenheimský palác
Blenheimský palác | Foto: ČTK

Sir Nicholas Soames, britský konzervativní poslanec a vnuk Winstona Churchilla, hájí filmaře Michaela Baye, kterého veteráni kritizovali za přeměnu Churchillova sídla v Hitlerovo velitelství kvůli natáčení filmu Transformers 5.

Vnuk bývalého ministerského předsedy deníku The Guardian řekl, že kauza kolem Blenheimského paláce, na který režisér natáhl hákové kříže, je "zcela vykonstruovaná roztržka a nejžalostnější a nejhloupější story, jakou kdy četl".

Kauza začala, když bulvární deník The Sun zveřejnil fotografii upraveného paláce a kritické ohlasy veteránů. "Dělají to, co všechny noviny. Ptají se, dokud nenajdou nějakého zoufalého veterána, který je připraven říct, že Winston by se v hrobě otáčel. Nemají ale nejmenší tušení, co by můj děda řekl," upřesnil Nicholas Soames.

The Sun citoval Tonyho Hayese z Britské asociace veteránů a plukovníka Richarda Kempa, kteří využití paláce coby sídla Hitlera kritizovali.

Podle Soamese je to však absurdní: "Proč by nemohli natočit film v Blenheimském paláci 75 let poté, co skončila válka? Je to trapné."

Michael Bay, režisér filmu Transformers: Poslední rytíř, ke kauze řekl, že lidé nečetli scénář a neví, jakou roli ve filmu Churchill má. Podle Baye by se Churchill teď smál. "Až uvidíte film, pochopíte. Mám ve svých filmech pravděpodobně nejvíc veteránů a v armádě aktivních lidí než kterýkoli jiný filmař. Neudělal bych veteránům nic neuctivého," vysvětlil Bay.

Pátý díl robotí série dorazí do českých kin v červenci 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy