Kaskadérský kousek Toma Cruise ve stavu beztíže zabral přes 60 pokusů, točil se dva dny

mad
2. 4. 2017 12:34
Tom Cruise opět prováděl sám další kaskadérský kousek, a to při natáčení dobrodružného filmu Mumie. Scéna pádu letadla se točila ve stavu beztíže dva dny a podařila se až na 64. pokus.
Natáčení probíhalo ve stavu beztíže | Video: CinemArt

Americký herec Tom Cruise je známý tím, že ve svých filmech rád osobně provádí nebezpečné kaskadérské kousky, na které by si většina herců netroufla.

Při natáčení dobrodružného filmu Mumie dubléra při scéně ve stavu beztíže 54letý Cruise dle očekávání neměl. V tomto případě však herec neriskoval ztrátu života, ale spíše oběda, píše server Screenrant.

Režisér filmu Alex Kurtzman přiblížil serveru Variety, jak natáčení scény pádu letadla probíhalo. Herec dostal možnost natočit scénu na zemi, avšak trval na tom, že v rámci co nejvetší realističnosti chce natáčet ve vzduchu.

Sekvence se natáčela celkem dva dny, čtyřikrát kvůli ní vzlétlo letadlo a zabrala 64 pokusů. "Hodně se zvracelo," uvedl režisér. Herecká kolegyně Cruise Annabelle Wallisová řekla, že většině štábu se dělalo špatně od žaludku, a směrem k hlavnímu herci dodala: "On nezvracel."

Jake Johnson, který ve filmu také hraje, prohlásil, že Cruise chtěl, aby herci dělali scény bez dublérů. "Skákali jsme z budov a Tom to opravdu všechno dělá. Moje postava zemře. Já jsem málem zemřel," svěřil se herec.

Mumie dorazí do českých kin 6. června.

 

Právě se děje

Další zprávy