Nové české filmy ve Varech: Miliardářova cesta na Mars, dokument z války proti Islámskému státu

ČTK Kultura ČTK, Kultura
29. 5. 2018 13:28
Cestu na Mars, vzpomínku na začátek skateboardingu v Československu nebo pohled do newsroomu vydavatelství Economia nabídnou české filmy na letošním festivalu v Karlových Varech. Premiéru zde budou mít novinky režisérů Olma Omerzua, Tomáše Pavlíčka, Adama Sedláka či Benjamina Tučka. "Jedním z hlavních kritérií výběru českých filmů nadále zůstává jejich konkurenceschopnost v zahraničí. Letos je výjimečný rok, všechny vybrané filmy tu kvalitu mají," míní umělecký ředitel festivalu Karel Och.

Nová česká komedie CHATA NA PRODEJ 🏡 s hvězdným hereckým obsazením míří do kin už 26. července. ☀️ Podívejte se na trailer filmu, který představí ústřední podařenou rodinku. #ChataNaProdej #ceskakomedie

Zveřejnil(a) Chata na prodej dne NaN. undefined NaN

Chata na prodej

Tomáš Pavlíček, třicetiletý autor filmu Parádně pokecal z roku 2014, natočil novinku Chata na prodej. Účinkují v ní Jan Kačer, Ivana Chýlková, David Vávra nebo Tereza Voříšková, kina budou film promítat od 26. července.

"Každá druhá rodina v České republice má chatu a každá třetí řeší, jestli ji prodat, nebo neprodat," vysvětlil již dříve Pavlíček, proč by se na jeho komediální film potenciálně mohl napojit každý divák.

Ivana Chýlková ve snímku hraje matku, která chatu prodává. Ještě předtím tu chce uspořádat poslední rodinnou sešlost. Jenže děda je duchem nepřítomný, otec rodinné akce odmítá, syn je věčně přiopilý, babička všem pokládá příliš upřímně dotazy a dcera na chatu pozve svého německého přítele, který se na výlet jediný těší.

"Je to také příběh o tom, že i když se rodina sejde pohromadě, tak to neznamená, že bude vždy fajn," uvedla Chýlková. "Je mi to blízké tím, že rodina, do které nahlížíme, je dost šílená. Ti lidé se strašně milují a zároveň nenávidí," doplnila herečka Tereza Voříšková.

Film Chata na prodej bude v Karlových Varech soutěžit v sekci Na východ od Západu.

 

Právě se děje

Další zprávy