Na co zajít ve Varech? Na vítěze z Cannes, Maradonu nebo špiony z listopadu 1989

tst tst
27. 6. 2019 14:21
Na festivalu v Karlových Varech, který začíná tento pátek, bude k vidění portrét Diega Maradony, novinka s Willemem Dafoem nebo vítězný snímek z Cannes o chudé rodině, která se vetře do přízně bohatých. 10 filmů doporučuje programový ředitel festivalu Karel Och a jeden tip navrch tlumočí od své předchůdkyně Evy Zaoralové.
Trailer z filmu Parazit. | Video: CJ Entertainment

Parazit

Režie: Bong Joon-ho

Jeden z nejuznávanějších jihokorejských filmařů a mistr míchání žánrů s novinkou Parazit zvítězil na festivalu v Cannes, a přivezl tak do své domoviny historicky první Zlatou palmu z nejprestižnější světové kinematografické přehlídky.

Film Parazit, který teď uvede Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, je bizarní černohumorná satira a zároveň napínavé drama o jedné chudé korejské rodině, která se vetře do přízně jedné naopak bohaté rodiny. Jako podivný společenský parazit, který uchvátí cizí životní styl.

Režisér Bong, autor Ledové archy nebo netflixového titulu Okja, už v předchozích snímcích Vzpomínky na vraždu či Mutant dokázal putovat mezi žánry a diváckými náladami. Podobný kolotoč emocí lze očekávat i od jeho novinky.

 

Právě se děje

Další zprávy