Karlovarský festival vyprodal tisíce vstupenek za osm minut

ČTK ČTK
29. 6. 2015 11:40
Desetina vstupenek, kterou organizátoři prodávali přes internet, se vyprodala doslova za pár minut.
Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Karlovy Vary – Jen během pár minut po dnešním spuštění rezervací byla vyprodána desetina vstupenek na letošní 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Za osm minut si zájemci rozebrali zhruba 8000 lístků. Fyzický prodej pak začne ve čtvrtek, den před zahájením festivalu. V loňském roce se na festivalu vydalo 12 433 festivalových passů a uskutečnilo se 478 projekcí pro 130 987 diváků.

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Rezervační systém na webových stránkách festivalu byl spuštěn v 10:00, a již krátce poté web hlásil: "Vzhledem k velkému zájmu jsou již všechny vstupenky rezervovány. Internetová rezervace byla proto ukončena."

Letos festivalový pass i vstupenky po mnoha letech, kdy ceny zůstávaly stejné, zdraží. Zatímco loni stál Festival Pass 1000 korun, letos přijde na 1200, studenti, důchodci a držitelé ZTP zaplatí 900 korun.

S festivalovým passem má jeho držitel nárok na tři lístky zdarma až na tři různá festivalová představení denně. Jinak je základní cena vstupenky 80 korun, nebo 60 se slevou.

Ve čtvrtek ráno se otevřou pokladny pro nákup vstupenek na první, páteční představení. Tradičně se očekává obrovský zájem a lidé stojí ve frontách od časných ranních hodin.

Hlavními hvězdami letošního 50. ročníku festivalu budou herci Richard Gere a Harvey Keitel. Gere převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Cenu za přínos české kinematografii převezme Iva Janžurová. Festival potrvá do 11. července.

 

Právě se děje

Další zprávy