Karel Roden rozpoutá válku proti mužům

ČTK, gra
2. 8. 2006 10:00
Praha - Opustil ji muž a ona se pak mstí všem ostatním. Irena Pavlásková začala točit film Bestiář. Uvnitř: FOTOGALERIE
Foto: ČTK

Snímek vzniká podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Barbary Nesvadbové. Na scénáři se podílely dlouholeté přítelkyně společně.

"Scénář jsme musely napsat kompaktnější, počet mužských postav zredukovat a některé hrdiny jsme vzaly z jiných knih - Řízkařů a z Života nanečisto," říká Nesvadbová, která momentálně působí jako šéfredaktorka časopisu Harper's Bazaar a kromě psaní knížek moderovala pořady v televizi.

Hlavní hrdinka se zamiluje do muže, oddá se mu, ale on její lásku tolik neopětuje a opustí ji. Ublížená dívka se pak mstí dalším, nic netušícím nápadníkům, až prý sama přijde na to, že vlastně dál ubližuje pouze sama sobě.  

Foto: ČTK

"Doufáme, že na snímek nepřijdou jen ženy, ale že se na něj podívají i muži," podotkla režisérka s tím, že film netočí s výhradním záměrem podpořit ženy v nesnesitelnosti mužů. "Jde o sdílný příběh pro téměř všechny věkové, sociální, vzdělanostní a jiné skupiny."

V tragikomickém příběhu o mezilidských vztazích si hlavní roli zahraje slovenská herečka Danica Jurčová. Hlavní mužské úlohy vytvoří Karel Roden, Tomáš Matonoha a Petr Vondráček.
     
"Je to osudový muž, nemusí mít jméno," bránil se Karel Roden, který první natáčecí den nevěděl, jak se jeho postava jmenuje. 

Foto: ČTK

Za kameru si Pavlásková vybrala F. A. Brabce, s nímž spolupracoval poprvé a zatím naposledy v roce 1989 na snímku Čas sluhů.

Koproducentem filmu je TV Nova. Točit se bude do září v Čechách, Británii a ve Španělsku. Premiéru snímku plánují tvůrci na 19. duben příštího roku.

Irena Pavlásková natočila po Čase sluhů v roce 1991 celovečerní snímek Corpus Delicti, má za sebou řadu dokumentárních filmů a portrétů pro cyklus GEN. V roce 1995 natočila film Nemluvená setkání a o tři roky později Čas dluhů, divácky nejúspěšnější film tehdejšího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy