Kapitán Johnny Depp se prošel po černém koberci

Kultura ČTK Kultura, ČTK
9. 5. 2011 11:07
Čtvrtí Piráti z Karibiku se představili na veřejnosti
Foto: Reuters

Anaheim - Film Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna se poprvé představil na veřejnosti. Jeden z předpokládaných hitů letošního léta se o víkendu promítal v Disneylandu, jehož atrakce byly jednou z inspirací pro vznik série. Oficiálně bude film natočený ve 3D představen 20. května v Cannes.

Dosavadní tři části vydělaly v kinech 2,7 miliardy. Na premiéru čtvrtého dílu megaúspěšné (a proto natahované) série o pirátovi Jacku Sparrowovi přišlo jeho představitele Johnnyho Deppa přivítat více než 20 000 fanoušků. Nechyběla ani Penélope Cruzová, která se v sérii objevuje poprvé; na premiéru přišla v přiléhavých dlouhých černých šatech.

Mezi vrhače nožů na chůdách a skandující davy dorazil i režisér filmu Rob Marshall (Chicago, Gejša, Nine).  "Spadla mi čelist," řekl Marshall, když viděl zástupy podél asi 900 metrů dlouhého černého koberce. "Byl jsem na rozdávání Oscarů, Zlatých glóbů a dalších premiérách. Ale nebylo to nic takového, jako tady.

Mořeplavecké téma umožnilo fanouškům a celebritám obléci módu "pod vlajkou" oblíbeného piráta. Pirátský styl zvolili i Steven Tyler a Keith Richards, kteří si ve filmu zahráli miniaturní role. Stejně přišli oblečeni herec Kevin Sorbo známý rolí Hercula i jeho žena, herečka Sam Jenkinsová.

Foto: Reuters

Britský herec Ian McShane, který hraje obávaného piráta Černovouse, sice přišel s vousy, ale v moderním oblečení. "Museli byste mně za to zaplatit," uvedl, když byl tázán, proč není oblečený jako pirát.

Více než 2000 návštěvníků premiéry dostalo zvláštní péči při první venkovní projekci 3D filmu na obrovském plátně. Několikrát během představení se objevilo pro sezónu netypické mrholení, ale většina hostů prý „zůstala na palubě".

Jen McShane zmizel s tím, že chce premiéru vidět v Londýně ve čtvrtek. "Chtěl bych vidět celý film poprvé se svými vnoučaty. A nemůžu se už dočkat své pirátské oslavy," dodal McShane.

Čtvrtý díl s podtitulem Na vlnách podivna se točí kolem hledání fontány (pramene) věčného života. Sparrow k ní míří společně s kapitánem Barbossou, konkurenční tým tvoří Jackova bývalá láska (hraná posilou týmu Penelope Cruzovou) a její zmíněný otec Černovous.

Podle dosavadních ukázek se zdá, že stylově příliš nevybočí od toho, jak předchozí díly dělal Gore Verbinski - tedy osvědčená kombinace akce, humoru a hvězd.

Součástí reklamní kampaně na čtvrtý film byl i návrat Pirátů „na místo činu" -  teda právě do zábavního parku Disneyland. Až do premiéry se tu promítaly 3D pasáže z nového snímku a místní herci sehráli každý večer scény na motivy bukanýrských filmů.

 

Právě se děje

Další zprávy