Justice League ožije. Po setkání Supermana s Batmanem

Kultura Kultura
Aktualizováno 28. 4. 2014 20:16
Dlouho odkládané týmové dobrodružství superhrdinů DC Comics má režírovat Zack Snyder po dokončení snímku Superman vs. Batman.
Justice League. Dostane se superhrdinský tým DC Comics na plátna kin v roce 2018?
Justice League. Dostane se superhrdinský tým DC Comics na plátna kin v roce 2018? | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Souboj komiksových impérií DC Comics a Marvel nabírá obrátky. V poslední době má sice navrch parta Avengerů v barvách Marvelu, ovšem Batman, Superman a spol. chystají odvetu.

V první řadě se blíží 6. květen 2016, kdy by měl mít premiéru komiksový blockbuster, zatím neoficiálně nazvaný Superman vs. Batman nebo také Muž z oceli 2. Poslední dobou se už k Henrymu Cavillovi a Benu Affleckovi přidávají další aktéři i jejich postavy - Wonder Woman (Gal Gadot) či Cyborg (Ray Fisher).

A před pár dny dokonce prezident Warner Bros. Greg Silverman vypustil zprávu, že po premiéře Batman vs. Superman se konečně podaří dostat na plátno celý superhrdinský tým Justice League.

Vzhledem k tomu, že důvěru Warnerů k režii tohoto veledíla by měl dostat opět Zack Snyder, uvidíme společný film Supermana, Batmana, Wonder Woman, Aquamana, Flashe, Green Lanterna a Martiana Manhuntera nejdříve v roce 2018.

Foto: Aktuálně.cz

Komiks Justice League of America (Americká Liga spravedlivých) sjednotil do stejného příběhu několik populárních superhrdinů společnosti DC comics v roce 1960, čímž inspiroval společnost Marvel k dobrodružství Fantastické čtyřky a později i Avengers.

Přípravy na filmovou verzi začaly již na počátku roku 2007, ovšem mezitím se už párkrát dostaly do slepé uličky.

Teď ale Warneři uvažují i o tom, že se po společném filmovém projektu se jednotliví hrdinové Justice League vydají i do vlastních filmů. Společnost mluví o dlouhodobém plánu na příštích deset let, který má obsahovat devět komiksových filmů, mezi nimi tituly s názvy Shazam, Metal Men, 100 Bullets a Fables. A dostane samostatný snímek také Wonder Woman?

 

Právě se děje

Další zprávy