Justice League: odpověď na Avengers se blíží

Kultura Kultura
10. 10. 2012 14:00
Batmanem se může stát Armie Hamer
Foto: Aktuálně.cz

Praha- Po masivním úspěchu superhrdinského týmu Avengers (víc jak 1,5 miliardy dolarů), který se objevil v květnu, čekají fanoušci komiksů netrpělivě na informace o „konkurenčním" týmu Justice League of America (Americká Liga spravedlivých). Ten v roce 1960 sjednotil do stejného příběhu několik populárních superhrdinů společnosti DC comics, čímž inspiroval společnost Marvel k dobrodružství Fantastické čtyřky a později právě Avengers.

Je tedy možné, že v jednom filmu uvidíme zároveň Supermana, Batmana, Wonder Woman, Green Laterna a mnohé další exoty?

Přípravy na filmovou verzi začaly vlastně již na počátku roku 2007, kdy společnost Warner Bros. najala scénáristickou dvojici Kierana a Michel Mulroneyovi (Papírový hrdina, Sherlock Holmes: Hra stínů) a mnohé hlavní role byly oficiálně obsazeny: Supermana měl ztělesnit D. J. Cotrona (Love is the Drug), Batmanem se měl stát Armie Hammer (The Social Network, J.Edgar, Sněhurka) a Amazonkou žijící v moderním světě Wonder Woman se měla stát australská modelka a herečka Megan Gale. Dále se ve filmu měl objevit podmořský Aquman v podání Santiaga Cabrery, superrychlý Flash představovaný Adamem Brodym (Pan a paní Smithovi, Vřískot 4), coby Green Latern se měl předvést rapper Common a konečně The Martian Manhunter (Marťanský lovec lidí) měl dostat tvář Hugha Keayse.

Foto: Aktuálně.cz

Natáčení projektu bylo ovšem kvůli stávce scénáristů a absenci daňových úlev pozastaveno a nakonec odloženo na neurčito. Již v té době zpochybňovali fanoušci obsazení superhrdinů obskurními herci. Režisér George Miller prohlásil, že studio chtělo nejdříve připravit týmu cestu skrze projekty pro jednotlivé postavy, jakými byly nová batmanovská série a reboot Supermana (Muž z oceli). Podle některých komentářů převládala ve Warner Bros. nechuť k dvěma různým licencím s odlišnou interpretací Batmana. 

Film byl nově oznámen až počátkem června tohoto roku. Úkolem napsat další verzi scénáře studio pověřilo Willa Bealla (Gangster Squad - Lovci mafie).

Jména režiséra a hlavních představitelů zatím nejsou známa. George Miller je již mimo hru a Ben Affleck nedávno popřel spekulace fanoušků o tom, že by to měl být on, kdo filmu vdechne život, stejně jako se ještě před ním vyjádřil Christopher Nolan, jenž údajně chce přistupovat k Batmanovi a Supermanovi jakožto k nezávislým postavám.

Studio v současnosti uvažuje o bratrech Wachovských (Matrix, V jako Vendeta, Atlas mraků), Zacku Snyderovi (300, Sucker Punch), Brettu Ratnerovi (Mistrovský plán, X-Men: Poslední vzdor), Rubenu Flaischerovi (Zombieland, Gangster Squad - Lovci mafie) a Josephau McGinty Nicholovi alias McG (Charlieho andílci, Terminátor Salvation).

Foto: Aktuálně.cz

Podle vyjádření předsedkyně společnosti DC entertainment Diany Nelson nebudou budoucí filmy plánovaně směřovat ke společnému dobrodružství, jak to se svými superhrdiny udělali v Marvelu. „Máme značně odlišnou představu o tom, jak vytvořit rámec pro obsah. Není to jenom o pospojování těchto licencí do jediného středu. Myslíme si, že máme skvělé postavy a příběhy, které se dají použít k úžasným samostatným zážitkům a přesně to děláme…. Existuje tu zdravá soutěživost, jaká by měla v byznysu být, ale my netrávíme dny přemýšlením, jak to dělá Marvel," prohlásila v rozhovoru pro server IGN.com.

Příběh Ligy by neměl být ovlivněn ani Nolanovým rebootem Batmana, ani filmem o Green Lanternovi s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli.

Co se týče obsazení, nedávno se objevila zvěst, podle níž se šestadvacetiletý Armie Hammer vrátí k projektu a to ve své původně „zamluvené" roli Batmana. Herec, který se zanedlouho objeví společně s Johnny Deppem ve filmu The Lone Ranger velice lituje, že původní plán zkrachoval.

„Bylo to nešťastné," vzpomíná potenciální Batman. „Kvůli práci, co už do toho byla vložena. Myslím tím - předprodukce již byla hotová a měli jsme pár dnů před začátkem natáčení, takže je škoda, že nikdo neuvidí tu snahu."

Podle zákulisních drbů je Hamer opět atraktivní díky řadě zajímavých rolí, ať už je to statečný princ v netradiční Sněhurce nebo hrdina divokého západu a studio ho tedy chce získat zpátky. Každopádně je jisté, že tato verze Batmana nebude moci být použita nikde kromě filmů o celém týmu.

S premiérou snímku se předběžně počítá na rok 2014 nebo 2015. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy