Jurský park IV svěřil Spielberg nezkušenému režisérovi

Kultura ČTK Kultura, ČTK
15. 3. 2013 11:55
Producent Steven Spielberg si vybral Colina Trevorrowa
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Hollywoodský nováček Colin Trevorrow bude režírovat čtvrté pokračování filmu Jurský park. Americké filmové studio Universal Pictures uvedlo, že Steven Spielberg, který režíroval první dva filmy této série, bude výkonným producentem Jurského parku IV.

Tři dosavadní filmy (Jurský park, Ztracený svět: Jurský park a Jurský park 3) dohromady svým tvůrcům vydělaly téměř dvě miliardy dolarů. Třetí díl byl ale z tohoto hlediska nejslabší se ziskem 368 milionů dolarů.

Foto: Aktuálně.cz

Šestatřicetiletý Trevorrow je v Hollywoodu zatím málo známý. Debut na poli výpravného filmu si odbyl nezávislou sci-fi komedií Safety Not Guaranteed, která se promítala na filmovém festivalu Sundance v roce 2012. Natočil také jeden televizní film a dokument.

Podle informací studia Universal bude Jurský park IV ve 3D a premiéra je naplánována na 13. června 2014. Spielberg už před dvěma lety oznámil, že se pracuje na čtvrtém pokračování série, a od té doby kolovala řada spekulací ohledně toho, kdo bude další film režírovat. Nejčastěji se skloňovalo jméno Joea Johnstona, který před dvanácti lety režíroval třetí pokračování. Podrobnosti ohledně zápletky či obsazení studio zatím nezveřejnilo.

Původní Jurský park z roku 1993 se 11. dubna vrátí i do českých kin v novém 3D kabátě.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy