Joss Whedon se vrací. Natočí Avengers 2

Kultura Kultura
8. 8. 2012 18:35
Whedon se má podílet i na seriálu z marvelovského světa
Captain America a Iron-Man ve filmu Avengers
Captain America a Iron-Man ve filmu Avengers | Foto: Falcon

Hollywood - Režisér kasovního komiksového trháku Avengers Joss Whedon podepsal smlouvu na druhý díl. K chystanému sequelu napíše i scénář. Studio Disney také potvrdilo, že se Whedon bude podílet na připravovaném hraném seriálu, který bude zasazen do marvelovského univerza.

Avengers 2 by měli dorazit do kin bude v roce 2014 nebo o rok později. Mezitím nám Marvels Studios nadělí třetího Iron-Mana, kterého bude režírovat Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang). Do českých kin snímek dorazí 2. května 2013.

V listopadu vtrhne do kin pokračování Thora s podtitulem The Dark World, a to v režii Alana Taylora (např. seriály Řím, Hra o trůny).

Začátkem roku 2014 by se v kinech měl objevit Captain America: The Winter Soldier bratrů Russoových (seriál Community, Happy Endings) a v srpnu se fanoušci komiksů vydavatelství Marvel můžou těšit na Guardians of the Galaxy, u nichž zatím není režisér znám.

Avengers celosvětově vydělali přes 1,5 miliardy dolarů a severoamerické tržby ve výši 618 milionů dolarů činí z filmu nejvýdělečnější snímek hned po Avataru a Titanicu Jamese Camerona.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co nabídnou česká kina?

 

Právě se děje

Další zprávy