Z šíleného Jokera Andy Warholem. Oscarový Jared Leto si zahraje slavného umělce

mad
23. 9. 2016 9:27
Americký herec Jared Leto si zahraje umělce Andyho Warhola v novém životopisném snímku podle knižní předlohy. Scenáristou je Terence Winter, který byl nominován za scénář k dramatu Vlk z Wall Street.
Foto: Reuters

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola v životopisném snímku Warhol, informoval server Hollywood Reporter.

Herec bude film produkovat společně s Michaelem De Lucou, který za sebou má oscarová dramata The Social Network (2010) a Kapitán Phillips (2013). Scenáristou je Terence Winter, který stojí za seriálem Impérium - Mafie v Atlantic City a který byl za scénář k Vlkovi z Wall Street (2014) nominován na Oscara.

Scénář bude vycházet z knihy Warhol: The Biography Victora Bockrise, ke které Leto s De Lucou zakoupili práva.

Warhol se otevřeně přiznal k homosexualitě, a to v době, kdy společnost taková sdělení nepřijímala, připomíná Hollywood Reporter. Dle slov svých přátel byl Warhol hypochondr, který osciloval od tichého introverta k excentrikovi, který si nechával zastřihávat paruky v kadeřnictví.

Autor článku poznamenává, že role je herci ušitá na míru, neboť Leto si zahrál gaye, který umírá na AIDS (Klub poslední naděje), a získal si mnoho fanoušků svým pojetím šíleného Jokera v blockbusteru Sebevražedný oddíl (2016).

Slavného popartového umělce a režiséra experimentálních filmů si zahrála již řada herců. V dramatu The Doors (1991) Warhola ztvárnil Crispin Glover, ve snímku Warholka jej hrál Guy Pearce a ve sci-fi komedii Muži v černém (2012) se role zhostil Bill Hader.

 

Právě se děje

Další zprávy