Johnny Depp po verdiktu o domácím násilí opustí filmovou ságu Fantastická zvířata

ČTK ČTK, AP
8. 11. 2020 10:50
Po rozsudku britského soudu, který se týkal domácího násilí, už americký herec Johnny Depp dál nebude účinkovat ve filmové sáze Fantastická zvířata. Na Instagramu napsal, že jej studio Warner Bros. požádalo, aby se stáhl z role zlého kouzelníka Grindelwalda, což "ve světle nedávných událostí" učinil.
Johnny Depp jako černokněžník Gellert Grindelwald.
Johnny Depp jako černokněžník Gellert Grindelwald. | Foto: Warner Bros.

Deppovi právníci oznámili, že se proti verdiktu odvolají, píše agentura AP.

Londýnský soud uplynulé pondělí zamítl Deppovu žalobu kvůli předloňskému článku, ve kterém jej bulvární list The Sun označil za někoho, kdo "mlátí manželky" (anglicky wife beater).

Podle soudce jsou obvinění na Deppovu adresu "ve své podstatě pravdivá", protože se prokázala většina popsaných Deppových útoků vůči tehdejší manželce Amber Heardové.

Spolky, které se v Británii zasazují za práva žen, verdikt přivítaly. Například podle mluvčí charitativní organizace Refuge (Útěcha) pomáhající obětem domácího násilí rozhodnutí soudu "ukazuje, že bychom měli naslouchat a vyslechnout každou oběť domácího násilí", jak uvedla.

"Chci vám dát vědět, že mě studio Warner Bros. požádalo o to, abych opustil film Fantastická zvířata, což respektuji a žádosti jsem vyhověl," napsal v reakci na soud Depp. "Mám v úmyslu prokázat, že obvinění proti mně jsou nepravdivá," dodal.

Zástupci Warner Bros. potvrdili, že ve třetím díle ságy podle autorky knih o Harrym Potterovi J. K. Rowlingové už Depp hrát nebude. Role černokněžníka Gellerta Grindelwalda se zhostí někdo jiný. Film má mít premiéru v létě 2022, doplňuje deník New York Times.

Kniha Fantastická zvířata a kde je najít byla původně neexistujícím dílem, které Rowlingová zmínila v sérii o Harrym Potterovi, později jej ale sama napsala a vydala. Jejím fiktivním autorem je Mlok Scamander, který je v podání herce Eddieho Redmaynea zároveň protagonistou filmového přepisu. Příběh se odehrává před událostmi z Harryho Pottera.

Johnny Depp se objevil v obou dosud natočených dílech. Ten první nazvaný Fantastická zvířata a kde je najít měl premiéru roku 2016, pokračování Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny následovalo předloni. Dohromady celosvětově utržily téměř 1,5 miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy