Johnny Depp bude mágem Harrym Houdinim a popáté i pirátem

Kultura Kultura
28. 5. 2014 15:20
Tvůrci chystaného snímku o slavném iluzionistovi Harrym Houdinim se do hlavní role snaží získat velkou hollywoodskou hvězdu.
Depp jako slavný Houdini? Probíhají jednání
Depp jako slavný Houdini? Probíhají jednání | Foto: Profimedia

Praha – Johnny Depp jedná se studiem Lionsgate o hlavní roli v dramatu The Secret Life of Houdini: The Making of America's First Superhero, které bude podle stejnojmenné knižní předlohy režírovat Dean Parisot (RED 2, Galaxy Quest).

Scénář filmu o slavném mágovi a mistrovi útěků Harrym Houdinim napsal televizní producent Noah Oppenheim a vycházel přitom z předlohy William Kalushe a Larryho Slomana. Kniha čerpá z podrobného bádání, které má čtenářům detailně přiblížit Houdiniho lásku k trikům, ale také přesvědčit o tom, že byl údajně špiónem Scotland Yardu.

Podívejte se na ukázku ze sci-fi Transcendence s Johnnym Deppem v hlavní roli.
Podívejte se na ukázku ze sci-fi Transcendence s Johnnym Deppem v hlavní roli.

Deppův poslední film, Transcendence, při rozpočtu 100 milionů dolarů utržil celosvětově jen necelých 76 milionů dolarů. Do kin se však v roce 2016 chystají pokračování kasovních trháků, ve kterých si zahraje, a to pátý díl Pirátů z Karibiku s podtitulem Dead man tells no tales a Disneyho druhý díl Alenky v říši divů.

Předtím však do kin dorazí ještě krimi drama Mortdecai, ve kterém má hlavní roli obchodníka s uměním. Premiéra v USA je naplánovaná na únor 2015, české datum zatím není známé. Na podzim téhož roku uvidíme herce v dramatu Black Mass podle skutečných událostí, které vypráví o známém bostonském kriminálníkovi Whiteyu Bulgerovi.

 

Právě se děje

Další zprávy