John Travolta nemá pomádu, ale přilbu

kaš, AP
8. 3. 2007 0:00
Los Angeles John Travolta znovu zamířil do ženských srdcí. V motorkářské komedii Wild Hogs.
Divočáci
Divočáci | Foto: Falcon

Při svém premiérovém víkendu se snímek dostal na vrchol amerického filmového žebříčku a tržby dosáhly 38 milionů dolarů. V prachu za ním zůstal i další motorkář Nicholas Cage alias Ghost Rider.

Na motorky ve Wild Hogs nasedli John Travolta, Tim Allen a Martin Lawrence. Všechno to jsou populární herci, ale snad ani oni sami by nevzpomněli, kdy naposledy naplnili kina.

Pro Travoltu to znamená už třetí velký comeback, v osmdesátých letech mu nejdříve kariéru zachránila série komedií Kropak to mluví, v devadesátých letech polozapomenutou hvězdu vrátil do hry Quentin Tarantino a jeho Pulp Fiction. Od té doby se Travolta opět trápí.

To William H. Macy nikdy na úplný vrchol nevystoupal, zatím vždy ochotně a kvalitně kryl záda větším hvězdám. Nová komedie by měla resuscitovat jejich kariéru a Macymu přinést aspoň nějaké peníze.

Krize středních let vrcholí, rutinní předměstský život není zrovna k popukání  - a zažehnat to všechno může jen pěkná pochromovaná hračka. Čtveřice, která vyrostla spíš na gauči než motocyklovém sedle, si tedy hodlá splnit dobrodružný sen a vyráží na motorkářský výlet.

Pochopitelně zažijí spoustu pádů a trapasů, ale i nebezpečí, když naštvou opravdový motorkářský gang; určitě jim dojde i něco zásadního o jejich životech...

Divočáci
Divočáci | Foto: Falcon

Úspěch se dal předpokládat; čtyřicátníků, co si chtějí prožít takový trip aspoň  v kině, je spousta. Ani tvůrci z dílny Walta Disneyho prý ale nečekali, že by Wild Hogs upoutali pozornost tolika žen, které tvořily čtyřiapadesát procent víkendového publika.

Analytici to přisuzují Travoltovi: u většiny žen má předplacené místo v srdci už od dob Pomády a kvůli němu přišli i na motorkářský film. Jiné ohlasy přičítají úspěch i dalšímu obsazení - každý z herců prý přitáhnul jinou cílovou skupinu.

Do českých kin Wild Hogs přijedou 26. dubna.


 

 

Právě se děje

Další zprávy