Jiří Macháček dostal Heidi Janků

Irena Hejdová Irena Hejdová
7. 7. 2006 12:22
Karlovy Vary - Herec Jiří Macháček na festivalu oslavil 40. narozeniny. V lesích a s Heidi Janků. Jaké vůbec jsou karlovarské večírky?

Macháček ve čtvrtek večer v Lesově u Varů otevřel svou výstavu fotografií kol v zimě. Zahájil mu ji Marek Eben a hlavně kultovní dvojice Thomas &Ruhller Aleše Najbrta a Jana Slováka v epesních roláčcích a s neodolatelným pantomimickým vystoupením. Hosté šíleli nadšením.

Eben jim poté slíbil, že další překvapení budou následovat v průběhu večera. A opravdu: Macháček s hlavou ozdobenou květinovým věncem nejdřív shlédl video sestříhané ze záběrů z polského filmu, který nedávno natáčel. Pak přišla na řadu Heidi Janků s dvěma písněmi v nezaměnitelném stylu 80. let. A nakonec dvě nahé dívky s dortem.

Macháčkova oslava byla jedním z nejpodařenějších karlovarských večírků. Vyhnula se oficialitám i hostům, kteří jsou zváni spíš z povinnosti - a hlavně byla zábavná. Na většinu dalších večírků se chodí spíš najíst, napít a trochu strojeně pokonverzovat.

Party v Karlových Varech
Party v Karlových Varech | Foto: Aktuálně.cz

Každý den, zatímco běžní diváci to roztáčejí v Lázních I., v Pekle pod Thermalem či v koktejlovém stanu kapitána Morgana hned vedle, vyrážejí oficiální hosté festivalu, zahraniční hvězdy i novináři na festivalové večírky. V programu jsou každý den nejméně dva a spíš víc.

Kolotoč minulý pátek odstartovala velkolepá zahajovací party v Puppu. Předcházela jí projekce Kim Ki-dukova Času, po ní už se hosté začali stahovat k nejskvostnějšímu karlovarskému hotelu. V Puppu se konzumovaly vybrané lahůdky, jahody, langusty i šampaňské; ti nejelitnější hosté si připíjeli dole v Becher Baru s prezidentem přehlídky Jiřím Bartoškou.

V sobotu se šlo na ČEZ party do Lázní I., živo ale bylo i na Barrandov Party, na kterou se jelo lanovkou nad Pupp. Party ve staročeském stylu ozdobil koncert Buty, jinak tu ale všechno šlo jako všude jinde: celebrity se nepřirozeně dlouho usmívaly do blesků fotoaparátů, víno i jídlo mizelo raketovým tempem a všichni korozvali sem a tam v naději, že na jiném místě bude zábava lepší.

V neděli měla party ten den uvedená Kráska v nesnázích, v pondělí pak třeba sekce Dny kritiků Variety. A v úterý krom večeře Unifrance a Instinkt Party také Media Party, na které novináři pravidelně předávají Bartoškovi dar. Nejvíc živo ale stejně bylo v Pekle, kde zahráli oblíbení Moimir Papalescu and the Nihilists klubu našlapanému do posledního koutku.

Ve středu přišla na řadu mimo jiné party Industry na balkoně Thermalu; ve čtvrtek pak kromě Macháčka večírek British Council v Puppu a další na střeše Thermalu.

Lesku jim dodávají zahraniční hosté a někteří si to opravdu užívají. Na zahajovací party v Puppu všechny nadchl Danny Trejo, který opustil prostory pro VIP, volně korzoval mezi hosty a ochotně se s nimi fotografoval a vtipkoval. Vstřícní jsou i hosté k filmu Repríza, který je jedním z hlavních favoritů soutěže. Ale Thomas & Ruhller stejně vyhrávají nade všemi...

 

Právě se děje

Další zprávy