Jessica Chastain a Temný případ? Zatím nevyřešená záhada

Kultura Kultura
21. 5. 2014 16:23
Tvůrci detektivního seriálu Temný případ lákají americkou herečku Jessicu Chastain do druhé série. Původní dvojice detektivů se již nevrátí.
Jessica Chastain na letošním festivalu v Cannes.
Jessica Chastain na letošním festivalu v Cannes. | Foto: Reuters

Praha - Seriálová senzace Temný případ (True Detective) stanice HBO skončila letos v březnu odvysíláním posledního osmého dílu první série. V hlavních rolích louisianských detektivů se představili Matthew McConaughey (Rust) a Woody Harrelson (Marty).

Seriál režiséra Caryho Fukunagy (Jana Eyrová) si získal velkou fanouškovskou základnu, ale i pochvalné kritiky recenzentů. Například na stránce Rottentomatoes má průměrné hodnocení 8,4 z 10 bodů, podobně je tomu na Metacritic, kde získala první sezóna 87/100.

Podívejte se na ukázku ze seriálu Temný případ (True Detective).
Podívejte se na ukázku ze seriálu Temný případ (True Detective). | Video: HBO

Temný případ v nezaměnitelné depresivní atmosféře vypráví o vyšetřování záhadných vražd, které se odehrály v průběhu sedmnácti let. Jednotlivé díly pomocí rafinovaných flashbacků postupně odhalují pachatele, a první série tak končí bez cliffhangeru. Producenti oznámili, že oba herci se v pokračování již neobjeví.

Stránky Nerdist nyní přinesly informaci, že scenárista Nic Pizzolatto nabízí Jessice Chastain hlavní roli v druhé sérii. Herečka, jejíž kariéra v posledních letech stoupá, se zatím nevyjádřila. Naposledy jsme ji mohli vidět ve filmu 30 minut po půlnoci o honu na Usámu bin Ládina, za který získala nominaci na Oscara na Nejlepší výkon v hlavní roli. Objeví se také v očekávané sci-fi Interstellar Christophera Nolana.

Nyní je Chastain na filmovém festivalu v Cannes, kde propaguje snímek The Disappearance of Eleanor Rigby, ve kterém si zahrála manželku Jamese McAvoye (X-Men).

Jessica Chastain v Cannes.
Jessica Chastain v Cannes. | Foto: Reuters

Natáčení ani premiéra druhé řady zatím nejsou stanoveny, ale je jisté, že očekávání jsou obrovská. A otázkou také zůstává, kdo by se k herečce připojil, pokud roli přijme, či zda by seriál utáhla sama.

První řada Temného případu se objeví na letošním festivalu v Karlových Varech. V rámci profilu americké produkční a manažerské společnosti Anonymous Content, která seriál produkuje a jež se od založení v roce 1999 zaměřuje na autorskou tvorbu talentovaných režisérů s komerčním potenciálem, bude promítnuto všech osm dílů.

 

Právě se děje

Další zprávy