Jennifer Lawrence je nejlépe placenou herečkou světa. Vydělala přes miliardu korun

mad
24. 8. 2016 16:43
Jennifer Lawrence je podle časopisu Forbes nejlépe placenou herečkou. Především díky honoráři za poslední díl série Hunger Games dostala tato šestadvacetiletá herečka za uplynulý rok celkem 46 milionů dolarů (zhruba 1,1 miliardy korun). Na druhém místě je komediální hvězda Melissa McCarthy.
Jennifer Lawrence.
Jennifer Lawrence. | Foto: Reuters

Jennifer Lawrence je podle časopisu Forbes nejlépe placenou herečkou, a to již druhý rok v řadě. Mezi červnem roku 2015 a 2016 vydělala 46 milionů dolarů (1,1 miliardy korun).

Na první místo žebříčku se nyní dostala díky dohodě, která jí zajistila určitý podíl na tržbách filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015). Ten se stal kasovním hitem a diváci nechali v pokladnách kin přes 653 milionů dolarů.

Melissa McCarthy se díky osmimístnému honoráři za film Krotitelé duchů (2016) dostala na druhou příčku, a to s výdělkem 33 milionů dolarů. Loni byla komediální hvězda na třetí pozici a vydělala o 10 milionů dolarů méně než letos.

Třetí pozice patří Scarlett Johansson, která se propadla o jedno místo, 25 milionů vydělala z větší části za roli postavy jménem Black Widow ve filmu Avengers: Age of Ultron (2015).

Jennifer Aniston, která se v žebříčku umisťuje pravidelně, vydělala 21 milionů dolarů a je na čtvrtém místě. Část sumy jí zajistily kontrakty v reklamách na aerolinky nebo vodu.

Pětici uzavírá čínská hvězda Fan Bingbing, která už se dostala do žebříčku loni.

Výdělky hereček se však ani neblíží honorářům herců. Například Kevin Hart si vydělal 87,5 milionu dolarů a Jennifer Lawrence ve smíšeném žebříčku obsadila až 49. místo. Předběhli ji Tom Cruise, Johnny Depp nebo Jackie Chan.

Ze seznamu deseti nejvýdělečnějších hereček letos vypadly Angelina Jolie, Anne Hathaway, Kristen Stewart nebo Reese Witherspoon.

 

Právě se děje

Další zprávy