Nejpřirozenější herec, jaký kdy žil. Bridgese ke Zlatému glóbu nedovedl jen Lebowski

tst tst
5. 1. 2019 16:52
V noci na pondělí devětašedesátiletý americký herec Jeff Bridges obdrží Zlatý glóbus za celoživotní dílo. Jako by se porotci cen, udělovaných Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, rozhodli vynahradit mu všechny ty dekády, kdy jeho nenápadné, leč mistrovské výkony končily maximálně u nominací. Bridges nakonec získal Zlatý glóbus i Oscara, obojí za film Crazy Heart. Ale rolí, které by si zasloužily vyzdvihnout, měl mnoho. Vybíráme jich deset.
Původní trailer z King Konga z roku 1976 s Jeffem Bridgesem. | Video: Paramount Pictures

King Kong (1976)

V první opravdové velkoprodukci, které se zúčastnil, možná Jeffa Bridgese zastínil monstrózní lidoop, po němž se film jmenuje. Ale tato verze King Konga od britského režiséra Johna Guillermina byla definitivním potvrzením, že Bridges patří do první herecké ligy.

Jeho Jack Prescott, excentrický zarostlý profesor paleoarcheologie, touží objevit legendární ostrov a jeho neméně legendárního obyvatele. A tak se vetře na loď velké společnosti, která míří právě do oněch neprobádaných míst.

Předloni na filmovém festivalu v americké Santa Barbaře Bridges poznamenal, že při vzpomínkách na toto natáčení, které trvalo devět měsíců, se mu honí hlavou desítky příběhů. Třeba jak produkce omylem vyrobila dvě pravé opičí ruce a žádnou levou. Nebo jak tato obrovská ruka, jejíž každý prst v oněch dobách bez digitálních triků ovládal jeden muž, málem rozdrtila herečku Jessicu Langeovou, když se režisér Guillermin pokoušel režírovat všechny lidské "prsty" naráz.

 

Právě se děje

Další zprávy