Raději bych, aby mě hrál Bruce Willis než Steve Carell, říká generál vesmírných sil

Reuters Kultura Reuters, Kultura
8. 5. 2020 11:24
Skutečný velitel Vesmírných sil Spojených států amerických by byl raději, kdyby ho v nadcházejícím seriálu Netflixu, parodujícím nejmladší složku ozbrojených sil USA, hrál Bruce Willis – a ne komik Steve Carell.
V seriálu hrají Steve Carell nebo John Malkovich. | Video: Netflix

Přesto vůči sedmapadesátiletému Carellovi, známému z americké verze seriálu Kancl nebo z filmů Malá Miss Sunshine a Sázka na nejistotu, nabízí konstruktivní kritiku.

Skutečný náčelník vesmírných operací John Raymond.
Skutečný náčelník vesmírných operací John Raymond. | Foto: U.S. Air Force/Andy Morataya

"Co bych Stevu Carellovi poradil, aby si zašel k holiči," poznamenal generál amerického letectva a náčelník vesmírných operací John Raymond, který je bezvlasý. "Jestli chce hrát velitele vesmírných sil, je na to moc huňatý," dodal Raymond v nedávném takzvaném webináři, který zorganizovala nadace Space Foundation.

Netflix tento týden zveřejnil trailer z hraného satirického seriálu Jednotky vesmírného nasazení (Space Force), ve kterém se čtyřhvězdičkový generál posmívá nápadu zřídit Vesmírné síly Spojených států amerických - načež se v příští vteřině dozví, že jim bude velet.

Soudě dle traileru si Carellova postava v nové funkci nevede nejlépe. Na chodbě třeba mine důstojníka, který zrovna někomu říká do telefonu: "Všechno kazí, přesně, jak sis myslel. Jo, je to úplnej chaos."

Seriál, který Netflix uvede 29. května, může ještě víc poškodit image nedávno zřízených Vesmírných sil Spojených států amerických, na nichž osobně záleží prezidentovi Donaldu Trumpovi. Ten je v prosinci 2019 zřídil vyčleněním z Letectva Spojených států, v jehož rámci od roku 1982 existovalo jen velitelství pro vesmírný boj.

Když vrchní velitel ozbrojených sil Trump v lednu na Twitteru představil logo vesmírných sil, sklidil posměch za to, nakolik připomíná emblém Hvězdné flotily ze seriálu Star Trek.

George Takei, který v něm hrál kormidelníka lodi Enterprise, dokonce na Trumpův tweet přímo zareagoval. "Ehm. Doufáme, že z tohohle dostaneme tantiémy," napsal.

Skutečné Vesmírné síly Spojených států amerických nově zveřejnily dramatické náborové video doprovázené sloganem: "Možná že smysl života na zemi nenajdete na Zemi."

Generál John Raymond říká, že po zveřejnění videa mu e-mailovou schránku zasypaly dopisy od lidí, kteří se k Vesmírným silám USA chtějí přidat.

V reakci na vznik satirického seriálu Netflixu generál řekl, že vloni se pokusil si tuto videotéku odhlásit.

"Bylo to kvůli Carellovi. Říkal jsem si, že to není možné. Vůbec nevypadá jako já," vzpomíná Raymond, který ale předplatné nakonec musel obnovit kvůli stížnostem svých dětí.

Podle generála se na Twitteru uskutečnila anketa, kdo by v seriálu měl hrát skutečné představitele Pentagonu, a jako představitele šéfa vesmírných sil lidé nejčastěji hlasovali pro Bruce Willise.

"Takže jsem fakt doufal, že to bude Bruce Willis. Ale Steve Carell je skvělý herec. Rád se na něj koukám. Takže se rád podívám i na tohle," dodává generál.

 

Právě se děje

Další zprávy