Jaroslav Dušek: Ten, který tančí se sponzory

Irena Hejdová Irena Hejdová
2. 3. 2008 17:00
Sázeli jsme na to, abychom na Lvech byli normální
Moderátorem večera byl letos opět Jaroslav Dušek.
Moderátorem večera byl letos opět Jaroslav Dušek. | Foto: Ondřej Besperát

Rozhovor - Bezprostředně po skončení přímého přenosu odpovídal na otázky ten, který na podiu strávil nejvíce času hned po slepém pianistovi Robertovi Lombinim, Janu Svěrákovi a Alici Nellis.

Herec a moderátor Jaroslav Dušek, který na podiu vystřihl i taneční číslo spolu se zástupcem sponzora Josefem Prouzou.

Se zástupci sponzorů se na podiu zpravidla spíš mluví než tančí...
My jsme si to s Pepíkem Prouzou domluvili už dopředu. Na Pelíšcích nám dělal choreografii, opravdu nás driloval s tou Holubovou. Celé mne to napadlo včera, když jsme měli zkoušku. Ptal jsem se ho, jestli by byl ochoten udělat pár kroků. Byl jsem docela rád, že přichází právě Pepík, s kterým se znám. Vlastně jsem si říkal tak co, sponzor zatančí... Vždyť je to tak lepší, než když říkají ty věty.

Jaroslav Dušek bude slavnostní udílení cen Českého lva opět moderovat, mj. prý proto, že za jeho působnosti měla akce největší televizní sledovanost.
Jaroslav Dušek bude slavnostní udílení cen Českého lva opět moderovat, mj. prý proto, že za jeho působnosti měla akce největší televizní sledovanost. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz
Čtěte více:

OBRAZEM: Za sloupem je Český lev
OHLASY: Svěrák nebyl zklamaný, Vejdělek plodil
VÝSLEDKY: Filmem roku jsou Tajnosti
SEZNAM: Přehled všech výsledků a nominací
PROGNOZA: K objetí Lva má nejblíž Svěrák

Jak jste spokojený s výsledky?
I když jsem tam hlásil celkem tři Lvy, tak vlastně nevím, jak to dopadlo. Znovu se mi stalo to, co obvykle: že já to trochu nestihnu sledovat. Jak vlastně dopadlo. A bude hůř?

Jiří Brožek dostal cenu za střih.
Tak to jsem rád. Těm bych přál. Mám radost i z Tajností, které se mi ohromně líbily, jinak si to moc nepamatuju. Jak přenos probíhá, tak si to opravdu nestihnu uvědomit. I když něco si pamatuju - že má Zdeněk Svěrák Lva za scénář a Ivan Trojan za Václava. Dal bych to nějak dohromady, ale v tuhle chvíli mám myšlenky jinde. Ke konci přenosu už jen koukám, jestli se trefujeme do času a jestli skončíme, jak máme skončit.

Režisérka Alice Nellis se svým producentem Janem Svěrákem a Český lvem. Jejich film Tajnosti se stal filmem roku. Jan Svěrák si odnesl Lva za nejlepší režii. V pozadí Jaroslav Dušek a Martha Issová.
Režisérka Alice Nellis se svým producentem Janem Svěrákem a Český lvem. Jejich film Tajnosti se stal filmem roku. Jan Svěrák si odnesl Lva za nejlepší režii. V pozadí Jaroslav Dušek a Martha Issová. | Foto: Ondřej Besperát

Kdy vám nejvíc zatrnulo, že se něco nepovedlo?
Když jsem se málem nerozloučil s Robertem Lombinim. Tu chybu jsem udělal už na zkoušce. Ale jak jsme tam blbli se Zdeňkem Svěrákem s tím kufříkem, tak mi to odvedlo pozornost. Kdybych se s ním nerozloučil, tak by ho odvedli, protože pak už šel Dan Bárta. A Robert by tak vymizel po anglicku.

A Jan Budař se opravdu zdržel na WC, když si měl jít převzít Českého lva?
Honza říkal, že bude v sále a že nám vzkáže, jak to bude. On to prostě nechal takhle. My jsme to respektovali, dopředu jsme řekli, že když někdo nebude chtít jít na jeviště, že nemusí. Ať tam jdou ti, kterým se chce. Honza váhal, tak to dopadlo takhle.

Jak jste přenos připravovali s ohledem na změny v předávání?
Moc velké přípravy to nebyly. Se všemi nominovanými jsme se sešli a dali jsme jim okruhy otázek, uklidňovali jsme je, že to není žádná past. Sázeli jsme na to, abychom byli normální - pozval jsem kamarády, malého klavíristu Roberta a Dana Bártu. Takže to bylo takové rodinné a komorní.

A kdy se na podiu vy sám objevíte jako kandidát na cenu za herecký výkon?
Myslím, že teď dlouho v ničem hrát nebudu. Jen ve filmu Jarmareční bouda Pavla Dražana. To je můj soused z Černošic, tak jsem se domluvili, to je hrozně zajímavá věc. Jinak jsem teď všechno odmítl a do ničeho se mi moc nechtělo. Nejvíc teď stejně dělám divadlo. 

 

Právě se děje

Další zprávy