Jaromír Hanzlík se vrací jako muž v říji

Irena Hejdová Irena Hejdová
23. 7. 2008 17:30
V nové komedii vystupuje i český premiér

Praha - V půli 90. let hrál v několika pohádkách, od té doby po něm v českém filmu nebylo ani vidu ani slechu, jen brázdil stojaté vody českých seriálů. Teď se Jaromír Hanzlík vrací na plátno - v hlavní roli komedie Muži v říji, která se právě začala natáčet.

"Jaromír Hanzlík hraje ve filmu stavitele Jardu, místního obyvatele Mouřínova a bodrého Moraváka, který je hybatelem všech věcí v obci," popisuje Hanzlíkovu postavu tisková mluvčí filmu Lucie Pavlásková.

Herec se objevil v desítkách filmů, v řadě oblíbených českých komedií i v adaptacích knih Bohumila Hrabala - mimo jiné ve Slavnostech sněženek, které se odehrávají v mysliveckém prostředí stejně jako Muži v říji.

Film točí Robert Sedláček, dokumentarista známý například jako autor filmu o Miloši Zemanovi či trilogie Tenkrát, jenž debutoval v hraném filmu snímkem Pravidla lži, který si před dvěma lety odnesl Českého lva za scénář a ocenění českých kritiků.

Nový film má netradiční pozadí - Mistrovství Evropy ve vábení jelenů. Je inspirován existující postavou, vicemistrem zmiňované disciplíny z roku 2006 Josefem Karasem, kterého ve filmu ztvární Jaroslav Plesl.

Foto: Ludvík Hradilek

Ústřední trojúhelník spolu s ním tvoří Eva Vrbková a Martin Trnavský. Mladé trio doplní představitelé bafuňářů: v roli českého premiéra se objeví Igor Bareš, ministra zemědělství bude hrát Jiří Lábus a předsedu Českomoravského mysliveckého svazu Martin Huba.

V dalších hlavních rolích vystupují Marta Vančurová, Pavel Zedníček, Jaromír Dulava a v roli obecního blázna brněnský hudebník a básník Petr Váša. Do vedlejších rolí Sedláček obsadil Davida Novotného, Marka Taclíka nebo Igora Chmelu.

Film právě začal vznikat v produkci brněnského studia České televize, premiéru by měl mít na jaře příštího roku. V té době už Sedláček bude pracovat i na dalším filmu - dokudramatu o Jiřím Čunkovi, který pro něj píší Radim Procházka s Petrem Fischerem.

 

Právě se děje

Další zprávy