Jan Hřebejk shání liliputí geodetku

Irena Hejdová Irena Hejdová
1. 9. 2007 10:00
Nový film se odehrává v zahrádkářské kolonii
Foto: 2media

Praha - Zeměměřiči ve svém oborovém časopise našli před nedávnem inzerát, který poptával "geodetku menšího vzrůstu" pro právě probíhající natáčení filmu U mě dobrý dvojice Jan Hřebejk - Petr Jarchovský.

Komedií U mě dobrý se Hřebejk vrací k šabachovské látce. Odehrává se v zahrádkářské kolonii na okraji Libně, hrají v ní mimo jiné Bolek Polívka, Jiří Schmitzer, Miroslav Vladyka či Lenka Vlasáková. A spolu s nimi by se v epizodní roli filmu měla objevit i ona "geodetka menšího vzrůstu" - ideálně liliputka.

Geodeti už v několika českých filmech byli: třeba ve snímku Akumulátor jednoho z nich hrál právě Polívka, druhého pak hrdina filmu v podání Petra Formana. Známá je úderná zeměměřičská jednotka z populárního seriálu Návštěvníci.

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Podle oslovených geometrů na pražský katastrální úřad dochází jedna menší geodetka vysoká asi 1,5 metru. Podle Mirky Hyžíkové z castingové agentury, která zajišťuje herce pro Hřebejkovy filmy, ovšem dotyčná vlastně ani nemusí být geodetkou; stačí, aby měla odpovídající rozměry.

"Je to jen epizodní role. Ale pořád ji hledáme - a dost urgentně, natáčíme už v půlce září," vysvětluje Hyžíková.  Podle ní sice většinou nebývá problém sehnat do filmů muže liliputy, ženu ale ve své obsáhlé databázi žádnou nemá. "Možná je to tím, že chlapi jsou s tím víc srovnaní, neberou to ani jako handikap," uvažuje.

Ženy, které by měly zájem o roli malé geodetky v Hřebejkově filmu, se mohou hlásit přímo v castingové agentuře na čísle 777 27 11 29.

 

 

Právě se děje

Další zprávy