James Bond má jistotu. Sam Mendes natočí čtyřiadvacítku

Kultura Kultura
12. 7. 2013 8:55
Nové bondovky se fanoušci dočkají v říjnu 2015
Daniel Craig alias 007
Daniel Craig alias 007 | Foto: Reuters

Praha - Po dlouhém přemlouvání studii je konečně jasno. K režii čtyřiadvacátého, zatím nepojmenovaného dobrodružství Jamese Bonda se vrátí režisér Sam Mendes, jehož Skyfall se setkal s nebývalým kritickým i finančním úspěchem - je nejvýdělečnějším bondovským filmem, vydělal víc než 1,1 miliardy dolarů.

Mendes dlouhou dobu váhal, protože se chtěl věnovat divadlu, konkrétně shakespearovskému Králi Learovi a adaptaci Karlíka a továrny na čokoládu. Studia MGM a Columbia Pictures se už začala ohlížet po jiných jménech, marně nabízela angažmá i Christopheru Nolanovi.

Nakonec se ukázalo, že natáčení lze Mendesovým potřebám přizpůsobit, aby se mohl věnovat jak filmovému plátnu, tak i jevišti. „Jsem skutečně rád, že mi studio slíbilo veškerý čas, který potřebuji ke splnění svých divadelních závazků, čímž mi producenti umožnili režírovat Bonda číslo 24," podotkl režisér.

Sam Mendes
Sam Mendes | Foto: Reuters

Již delší dobu jsme si jistí, že v čele stane opět Daniel Craig a vrací se i scenárista John Logan, který pracuje rovnou na dvou pokračováních. Budou na sebe tedy příští a přespříští Bond navazovat, jako tomu bylo v případě Casina Royale a Quantum of Solace? A znamená to, že by se i Sam Mendes vrátil rovnou dvakrát? Ani jedno zatím nevíme a nejspíš ještě dlouho vědět nebudeme.

Co však víme, je krom zvěstí o účasti Penélope Cruz coby bondgirl i datum premiéry nové bondovky. Bude to 23. říjen 2015. Přespříští rok tedy můžeme pomalu začít vnímat jako „supersezónu". Kromě Jamese Bonda se vrátí i Star Wars, Jurský park, Avatar a Avengers. Nabitější ročník už tu dlouho nebyl.

Připomeňte si Skyfall na fotografiích i v ukázce:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy