Jaká je budoucnost kina Illusion?

Irena Hejdová Irena Hejdová
14. 2. 2006 8:30
Praha - Nedávno uzavřené kino Illusion znovu ožívá. Přesto nemusí být jeho budoucnost růžová...
Bio Illusion
Bio Illusion | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Novým nájemcem pražského Bia Illusion bude herec Pavel Trávníček, šéf divadla Skelet. Trávníček s majitelem objektu Aloisem Maceškou nyní dolaďují podmínky smlouvy; provoz by měl začít v březnu.

Trávníček, někdejší moderátor Dore-mi,  předložil Maceškovi koncepci, která mění někdejší kino v multikulturní prostor, v němž by měla probíhat filmová a divadelní představení, společenské akce a koncerty. "V podstatě jsme se dohodli a jsem rád. Chci, aby tento prostor dál sloužil kultuře," řekl Maceška.

Bio Illusion bylo jedním z posledních malých kin v centru města. Poslední čtyři roky měl kino v pronájmu dokumentarista Miloslav Šmídmajer. Ztrátový provoz ukončilo poslední filmové představení 31. ledna.

Trávníček dosud provozoval své lidové divadlo Skelet v paláci Blaník, v sále Městské knihovny, v divadelní kavárně na Vinohradech a v suterénu někdejšího Divadla hudby v Opletalově ulici.

Lidé věnující se převážně nekomerční filmové tvorbě se však shodují  na tom, co lze shrnout do slov: "Bio Illusion tedy nakonec nezanikne. Otázkou ale je, co bude nabízet a jestli má fungovat dál hlavně proto, aby poskytlo azyl průměrnému divadelnímu repertoáru a pořádání společenských akcí." 

O nedávném zániku kina Illusion si přečtěte ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy