Jak vypadají bratři Mašínové ve filmu. Natočen byl pod záštitou ministerstva obrany

Jak vypadají bratři Mašínové ve filmu. Natočen byl pod záštitou ministerstva obrany
Lídry odbojové skupiny Josefa a Ctirada Mašínovy hrají Oskar Hes (vlevo) a Jan Nedbal (vpravo).
Ti se skutečným Josefem Mašínem (na snímku uprostřed) prošli místa, kudy roku 1953 s bratrem Ctiradem a kamarádem Milanem Paumerem utíkal do Západního Berlína. "Ještě jsem nepotkal člověka, ze kterého by v devadesáti letech vyzařovalo tolik síly a vitality. Připadáte si skoro jako ve snu, když jdete vedle takové legendy, jako je Josef Mašín," řekl Hes (vpravo) v rozhovoru pro Aktuálně.cz.
"Slyšet vzpomínky přímo z jeho úst a vidět, jak se při nich dojímá, pro mě bylo z lidského i hereckého hlediska úžasně obohacující. Ve finále z takové zkušenosti můžete načerpat mnohem víc informací než ze všech knížek, rozhovorů nebo dokumentů," dodává filmový představitel Josefa Mašína.
Hes s kolegou Nedbalem se kvůli natáčení museli dostat do fyzické kondice a naučit se pracovat se zbraněmi. "Učili jsme se střílet, chodili jsme na tréninky juda a pravidelně jsme cvičili v posilovně," líčí herec.
Foto: Zuzana Panská
ČTK Kultura ČTK, Kultura
6. 12. 2022 16:45
Koncem listopadu skončilo čtyřměsíční natáčení celovečerního hraného filmu Bratři, který o bratrech Mašínech natočil jejich vzdálený příbuzný Tomáš Mašín dle scénáře Marka Epsteina. Lídry odbojové skupiny Josefa a Ctirada Mašínovy hrají Oskar Hes a Jan Nedbal. Ti se skutečným Josefem Mašínem prošli místa, kudy roku 1953 s bratrem Ctiradem a kamarádem Milanem Paumerem utíkal do Západního Berlína.
 

Právě se děje

Další zprávy